KETELEER toont werk van Guillaume Bijl, Leo Copers, Luc Deleu en Panamarenko naast een solo van de Duitse Rebekka Löffler

KETELEER GALLERY presenteert vanaf 24 oktober 2 nieuwe tentoonstellingen in hun ruimte in Antwerpen. Naast de eerste solotentoonstelling van de Duitse schilder Rebekka Löffler (°1985, Freiburg im Breisgau, DE) met de galerie, toont KETELEER ook een nieuwe groepsshow met nieuw en historisch werk van de Belgische kunstenaars Guillaume Bijl, Leo Copers, Luc Deleu en Panamarenko.

Deze 4 Belgische generatiegenoten hebben - elk op hun eigen manier - een heel bijzondere toon gezet voor de generaties na hen. Bijl (°1946, Antwerpen), Copers (°1947, Gent), Deleu (°1944, Duffel) en Panamarenko (1940 - 2019, Antwerpen) kunnen beschouwd worden als nieuwe underdogs in een steeds sneller wordende wereld die schijnbaar gedomineerd wordt door het jonge en het virtuele.

Ze vormen het onmiskenbare fundament van ons huidige beeldende kunsthistorische geheugen zonder wie de Belgische kunstwereld niet zou zijn geworden wat ze nu is. 4 uitzonderlijke kunstenaars die beginnende kunstenaars blijven inspireren en doorgewinterde kunstkenners blijven verrassen.

Inspelend op deze spanning tussen generaties worden de werken van deze kunstenaars getoond naast een solotentoonstelling van de jonge Duitse kunstenares Rebekka Löffler (°1985. Freiburg im Breisgau, DE). Deze keuze benadrukt het gevoel van dubbele verantwoordelijkheid van de galerie ten opzichte van zowel opkomende als gevestigde kunstenaars, en getuigt van zowel de lokale als internationale ambities van de galerie. De tentoonstelling van Löffler bestaat uit een volledig nieuwe reeks schilderijen en tekeningen. Rebekka Löffler groeide op in het Zwarte Woud bij Freiburg im Breisgau en woont en werkt nu in Keulen, Duitsland. Ze behaalde haar master diploma aan de Staatliche Akademie der Bildenden Künste Karlsruhe in 2012 en volgde een residentie aan het HISK te Gent in 2016 – 2017.


GROUP SHOW & REBEKKA LÖFFLER

24.10.2020 – 29.11.2020 — terug open vanaf 2 december, verlengd tot 6 december
Opening: 24.10.2020, 17:00-21:00
KETELEER GALLERY
Pourbusstraat 3-5,
2000 Antwerpen

 

 


Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.