Jong Belgisch ontwerperscollectief Vormen opent de deuren van hun nieuw atelier in Brussel


Na 5 jaar verhuist het ontwerperscollectief Vormen van Gent naar Brussel, in een gloednieuw atelier in Elsene. Op 20, 21 en 22 september zetten ze de deuren van hun nieuw atelier open voor een toonmoment waar ook enkele nieuwe prototypes onthuld zullen worden. Dé gelegenheid om de ontwerpen en de makers beter te leren kennen. 

Vormen is een jong, 4-koppig, Belgisch ontwerperscollectief dat samen meubels, objecten en projecten creëert. In hun atelier - de kern van hun activiteit - vertalen ze zuivere en essentiële ideeën over design en meubels in uitgepuurde, schijnbaar eenvoudige ontwerpen. Het uiteindelijke object - een stoel, tafel, spiegel, lamp - is het resultaat van de combinatie van een doorgedreven liefde voor het ambachtelijk maakproces met begrip en respect voor functionaliteit en ergonomie.

De objecten die ze maken, zijn specifiek voor hun werkproces. Van tekenen tot ontwikkelen en ontwerpen: alles doen de vier leden samen. Ze bespreken, testen, verfijnen en veranderen voortdurend, waardoor het maken en ontwerpen een zorgvuldig en organisch proces is, met tijd voor interactie, reflectie en discussie. Deze constante interactie tussen concept en materie, maken en testen, is essentieel voor Vormen. In het atelier komen de verschillende achtergronden en ideeën samen in objecten en projecten die de handtekening van elk lid dragen, maar waarbij de auteur onmiskenbaar Vormen is.

Na 5 jaar schakelt Vormen nu een versnelling hoger. Een verhuis naar Brussel en samenwerkingen met internationale designlabels als het Italiaanse SEM (Spotti Edizioni Milano) geven blijk van de internationale ambities van het viertal.

Hier vind je de beelden.


Vormen toont
20 - 22 september 2019, 11u-19u
Openingsavond: Donderdag 19 september, 18u-22u ​
Boondaalsesteenweg 247a ​
1050 Elsene
www.vormen.be


De leden van Vormen

Elk lid van Vormen heeft zijn eigen ervaring in het maken van dingen. De diverse en meerlagige achtergronden zijn diep ingebed in het DNA van Vormen.

Edouard Devriendt (1993):
-Bachelor in Architectuur, KU Leuven, 2016.
-BAnaBA Voortgezette Opleiding Meubelontwerp, Thomas More Mechelen, 2017.

Emile Duyck (1987):
-Bachelor in Literatuur en Kunst, Universiteit Antwerpen, 2014.

Leon Duyck (1990):
-Master in Kunstgeschiedenis, Universiteit Gent, 2014.

Jochen Schamelhout (1990):
-Master in Architectuur, KU Leuven, 2016.


 

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.