Joe Bradley presenteert een grote groep recente schilderijen en werken op papier bij Xavier Hufkens

Xavier Hufkens presenteert in de nieuwe Sint-Jorisgalerie de solotentoonstelling New Paltz van de Amerikaanse kunstenaar Joe Bradley. Voor New Paltz palmt Bradley het hele gebouw in (800m2 tentoonstellingsruimte) met een grote groep recente schilderijen en werken op papier.

Sinds zijn debuut in New York in de vroege jaren 2000, heeft Joe Bradley een veranderlijke visuele stijl ontwikkeld, die een brug slaat tussen de kunsthistorische canon, populaire cultuur en persoonlijke ervaringen. Bewust van kunsthistorische invloeden, maakt Bradley deze zich eigen en laat hij ze vrijelijk doorheen zijn schilderijen, tekeningen en sculpturen stromen.

De op de vloer geschilderde grote gestes dagen de erfenis van het abstract expressionisme uit en geven blijk van de restanten en hun geschiedenis in de studio. Dit resulteert in stralende en gelaagde schilderijen die een rijkdom aan associaties oproepen. De nieuwe tekeningen, gemaakt met potlood, pen of stift, suggereren vaak de logica van een stripverhaal, maar weigeren elke narratieve structuur die inherent is aan het genre. Deze spontane composities bevatten figuren, tekst en abstracties uit Bradley’s fantasierijke spectrum van grappen en raadsels.

Joe Bradley (°1975, Kittery, Maine, VS) woont en werkt in New York. Hij studeerde aan de Rhode Island School of Design en stelde voor het eerst tentoon in New York in 2003. Hij kreeg drie jaar later een solotentoonstelling in MoMA PS1. Bradley werd opgenomen in de Whitney Biënnale 2008 en The Forever Now, een toonaangevende tentoonstelling van hedendaagse schilderkunst in het Museum of Modern Art, New York in 2014. Recente solotentoonstellingen zijn onder meer Joe Bradley, Rose Art Museum, Brandeis University, Waltham, MA (2017); Joe Bradley, Albright-Knox Art Gallery, Buffalo, NY (2017); Château de Boisgeloup, Gisors, Frankrijk (2017); Bozar / Paleis voor Schone Kunsten, Brussel, België (2017) en Le Consortium, Dijon, Frankrijk (2014). Zijn werk bevindt zich onder meer in de volgende collecties: Albright-Knox Gallery, Buffalo, NY; Fondation Louis Vuitton, Parijs, Frankrijk; Museum of Modern Art, New York, NY; en het Whitney Museum of American Art, New York.


Joe Bradley
New Paltz
9 September - 15 oktober 2022
Xavier Hufkens
Sint-Jorisstraat 6
1050 Brussel


 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.