IBASHO publiceert bijzonder fotoboek van de Japanse fotograaf Toshiya Watanabe

IBASHO, de Antwerpse galerie die gespecialiseerd is in Japanse fotografie, publiceert sinds vorig jaar ook experimentele en artistieke boeken van Japanse fotografen.

Hun nieuwste uitgave is een bijzonder boek van de Japanse fotograaf Toshiya Watanabe.

In 'Somewhere Not Here' graaft Toshiya Watanabe in zijn bewustzijn om magisch realistische beelden te creëren. Watanabe geeft de kijker een gevoel van onrust, instabiliteit, temidden van de schoonheid van zijn beelden. Een gevoel van in een tussenwereld te zijn, "niet hier, ergens anders".

Zijn intentie om ons mee te nemen naar deze tussenwereld kan beïnvloed zijn door het Japanse concept van 'ma', het creëren van onderbrekingen of afwezigheden om momenten van bewustzijn en contemplatie te creëren. De leegte in Watanabe's beelden doet ons stilstaan, nadenken, ons denken versterken en de manier waarop we omgaan met de wereld om ons heen.


Toshiya Watanabe: Somewhere Not Here
Uitgave: (M) éditions - IBASHO ​
Ontwerp: Des Signes
20,5 x 28 cm
104 pagina's
Softcover
Tekst van Annemarie Zethof in het Engels

Een gelimiteerde oplage van 440 exemplaren:
- 400 genummerde exemplaren (85 Euro).
- 40 ex. gesigneerd en genummerd van I tot XL met een archival pigment print op Hahnemühle Fine Art Baryta Satin papier (4 verschillende afbeeldingen) - formaat afbeelding 15 x 15 cm (280 Euro).


 

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.