IBASHO presenteert een tentoonstelling van Miho Kajioka

Miho Kajioka presenteert nieuw werk tijdens een dubbele tentoonstelling in Antwerpen (IBASHO) en Amsterdam (Galerie Caroline O'Bree). Haar werk heeft betrekking op het concept van tijd, geheugen en locatie. Net als in haar eerdere werken bestaat de reeks uit intuïtieve beelden van fragmenten uit haar dagelijks leven, uit verschillende perioden en tegen veranderende achtergronden, onder meer met betrekking tot de steden Amsterdam en Antwerpen.

De artistieke praktijk van Kajioka is in principe gebaseerd op snapshots; ze draagt ​​haar camera overal en maakt intuïtief foto's van alles wat ze interessant vindt. Deze verzamelde beelden dienen als het basismateriaal voor haar werk in de donkere kamer, waar ze haar poëtische en suggestieve beeldobjecten creëert door middel van uitgebreide, alternatieve afdrukmethoden. Kajioka beschouwt zichzelf meer als een schilder dan als een fotograaf. Ze voelt dat fotografische technieken haar helpen om werken te maken die haar artistieke visie volledig tot uitdrukking brengen. Haar beelden roepen een gevoel van mysterie op in haar voortdurende zoektocht naar schoonheid. De gerichte, creatieve en respectvolle manier waarop ze het medium fotografie gebruikt om haar werken te maken, lijkt te passen in de traditie van Japanse kunst die wordt gekenmerkt door het specifiek Japanse schoonheidsgevoel: wabi sabi. Wabi is beschreven als 'serene aandacht voor eenvoudige dingen' en Sabi als 'schoonheid verkregen door de patina van de tijd'.
 

In de tentoonstelling speelt Kajioka met het concept van tijd door installaties die de chronologie van tijd en opeenvolging van situaties in vraag stellen. De delicate, handgemaakte, analoge afdrukken van Kajioka zijn meer dan enkel afbeeldingen. Het zijn objecten; de materiële lichamelijkheid van de prenten wordt benadrukt door de asymmetrische randen, wat erop wijst dat het slijten van de aarde gedurende een aanzienlijke periode heeft geduurd. 

Door extra geluids- en geurelementen wordt het tentoonstellingsbeozke een meeslepende ervaring.

 

Miho Kajika (1973, Japan, woont in Kyoto) studeerde schone kunsten in de Verenigde Staten en Canada en begon haar carrière als journalist in haar geboorteland Japan. Sinds 2013 wordt het werk van Kajioka tentoongesteld in Spanje, Italië, Frankrijk, Nederland, Colombia, de VS, Duitsland en recent ook in het Verenigd Koninkrijk in The Photographer's Gallery in Londen.
 

MIHO KAJIOKA
SO IT GOES 
09 September 2018 — 04 November 2018
IBASHO Gallery
Opening: 9 September, 16u

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.