IBASHO presenteert een tentoonstelling met werk van het kunstenaarskoppel Ariko Inaoka en Sean Lotman

IBASHO introduceert twee nieuwe kunstenaars met de tentoonstelling 'Parallel Crossings': Ariko Inaoka en Sean Lotman. Het echtpaar werkt aan een 'parallell' traject met geografische 'crossings' in hun fotografische esthetiek. ​

Ariko Inaoka (°1975, Kyoto, Japan) voert niet alleen persoonlijke fotografische projecten uit, maar beheert ook haar familiebedrijf, haar voorouderlijk restaurant in Kyoto dat al sinds 1465 bestaat. Haar serie 'Eagle and Raven' die in IBASHO te zien is, is gemaakt in IJsland, een plek waar Inaoka zich verbindt met haar jeugdherinneringen. Toen ze het land voor het eerst bezocht, voelde het als een terugkeer naar haar thuis: het IJslandse landschap en de IJslandse sfeer deden haar denken aan het Kyoto uit haar kindertijd. De tweeling Eagle en Raven (Erna en Hrefna in het IJslands) zijn gedurende negen jaar het onderwerp geweest van Inaoka's serie. Gefascineerd door de sterke harmonie tussen de twee meisjes, zag Inaoka overeenkomsten tussen de telepathische connecties van de tweeling en het Shintoïstische geloof dat 'kami' ('God') in alle elementen bestaat. De uitspraak van de tweeling dat ze "dezelfde dromen dromen" hebben, werd het Leitmotiv in de serie 'Eagle and Raven'.
Het bijbehorende boek 'Eagle and Raven' wordt uitgegeven door Akaaka en zal tijdens de tentoonstelling worden gelanceerd.

Sean Lotman (geboren in Los Angeles, VS) woont sinds 2003 in Japan, eerst in Tokio, daarna in Kyoto. Lotman was vroeger een fictieschrijver, en is geïnteresseerd in de verhalende potentie van de fotografie en meer specifiek in hoe de fotografie surrealistische verhalen kan vertellen. Als Amerikaan in Japan besloot Lotman de Japanse geografie, mensen en cultuur in te zetten om zijn eigen fantasierijke, vaak grillige interpretatie van zijn nieuwe thuisland te creëren. In zijn serie 'Sunlanders', te zien in IBASHO, portretteert Lotman een land van mensen en plaatsen niet zoals ze zijn, maar zoals ze nooit zouden kunnen zijn. Ook werken uit Lotmans andere series 'The Sniper Paused So He Could Wipe His Brow', 'Middle Life Notes' en 'Lost in Space' worden tentoongesteld.
Lotman's boeken 'Sunlanders' (2016) en 'Middle Life Notes' (2019) zullen in de boekwinkel van de galerie te koop zijn. ​

PARALLEL CROSSINGS
Ariko Inaoka and Sean Lotman
25 januari 2020 — 08 maart 2020
IBASHO Gallery
Tolstraat 67,
2000 Antwerpen

 

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.