Het artistieke duo Albarrán Cabrera brengt het concept Yügen naar IBASHO

IBASHO organiseert een tentoonstelling van het artistieke duo Angel Albarrán en Anna Cabrera (beiden geboren in 1969 in Spanje). Het duo reist vaak naar Japan, en de tijd die ze er doorgebracht hebben beïnvloedde sterk hun beelden - zowel qua inhoud als druktechniek. ​

De solotentoonstelling in IBASHO toont werken uit hun reeksen Mouth of Krishna en Kairos, en presenteert zo een goed overzicht van de essentie van hun werk. De titel van de expo, Subtle Shadows of Bamboo on Bamboo, verwijst naar een quote van Zeami Motokiy, de beroemde Japanse veertiende-eeuwse toneelschrijver en theoreticus van het Nōh-theater, die het als een metafoor gebruikte voor Yügen, dat samen met Wabi en Sabi de belangrijkste van alle Japanse esthetieke waarden vormt.

Yügen omvat drie elementen, die te zien zijn in de werken van Albarrán Cabrera: 

  • Een traditioneel gevoel voor elegantie.
  • Een mysterieuze diepte van het universum.
  • Een gevoel van verdriet omdat alle dingen van voorbijgaande aard zijn.

Het duo maakt gebruik van een breed scala aan processen en materialen en ambachten voor hun afdrukken van hun beelden, zoals platina en zilverhalide of pigmentafdrukken op bladgouden. Ze maken prints die uniek zijn op zichzelf. Het poëtische en sensuele karakter van deze prints is het bewijs van een ongeëvenaard vakmanschap.

Albarran Cabrera: 'Subtle Shadows of Bamboo on Bamboo'
19 januari - 10 maart 2019
Vernissage op 19 januari van 14-18 uur

IBASHO gallery 
Tolstraat 67
2000 Antwerpen
België

 

Beelden hier

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.