Het wijndomein Les Davids in Zuid-Frankrijk combineert traditionele charme met hedendaagse luxe, kunst, gastronomie en een wandelparcours uitgestippeld door Bas Smets

In een volledig ongerepte streek van de Vaucluse, aan de grens met het Regionale Natuurpark van de Luberon in Zuid-Frankrijk, ligt Les Davids: een landgoed van 320 hectare dat bewerkt wordt volgens biologische landbouwmethoden.

Het domein is sinds 2000 eigendom van de Belgische vastgoedspecialiste Sophie Le Clercq, voorzitter van CIT-Blaton en oprichter van JCX Immo. Onder impuls van haar niet-aflatende energie en continue stroom van ideeën, is Les Davids intussen uitgegroeid tot een unieke plek voor liefhebbers van gastronomie, wijn, kunst, architectuur en natuur. ​ Ze maken momenteel een 12-tal wijnen vanuit een indrukwekkend wijnhuis, maar hebben daarnaast ook olijfgaarden, een eigen bakkerij, een restaurant dat brunch, lunch en diners serveert op het overdekte terras, een keramiek-atelier én een wandelparcours uitgestippeld door Bas Smets. Bovendien kan je er ook blijven slapen in één van de vakantiehuizen.

In 2020 werd het nieuwe wijnhuis van Les Davids geopend, naar een ontwerp van de Franse architect Marc Barani. Het gebouw is volledig opgetrokken in houtbekist beton in dezelfde okertint als de aarde, waardoor het massieve gebouw een soort rotsblok opgaat in de heuvel.

In 2022 stippelde de Belgische landschapsarchitect Bas Smets een uniek parcours van meer dan 2km uit voor Les Davids. Hierbij werden nieuwe paden ontsloten om de grote verscheidenheid aan natuurlijke en aangelegde landschappen aan de rand van Les Davids te onthullen. Dat parcours wordt in de lente van 2023 voor het eerst opengesteld voor het publiek. In de loop van 2024 komen doorheen het parcours interventies van hedendaagse kunstenaars, gecoördineerd door curator Anne Pontégnie.

Nog op het domein en in de nabij gelegen gebieden, werden een aantal gehuchten omgevormd tot luxevakantieverblijven met in totaal meer dan 30 kamers: Les Hameaux des Davids. Er zijn in totaal acht vakantiehuizen, verdeeld over 3 gehuchten, variërend van drie tot zes slaapkamers, die je huurt mét of zonder catering. Het zijn allemaal traditionele huizen in de typische Provençaalse stijl die traditionele charme met hedendaagse luxe combineren. Het is de ideale uitvalsbasis een bezoek aan de makerij, een wijnassemblage-workshop met de oenoloog van het domein, brood en zoetigheden uit de eigen bakkerij, food pairing op maat en met wat geluk ook een jazzfestival.

Het is de ideale uitvalsbasis om het domein te ontdekken en ondergedompeld te worden in de warme wijnboercultuur van de streek. Op het programma: een bezoek aan de makerij, een wijnassemblage-workshop met de oenoloog van het domein, brood en zoetigheden uit de eigen bakkerij, food pairing op maat en met wat geluk ook een jazzfestival.

Tijdens een bezoek aan Les Davids of een verblijf in één van de Hameaux zijn er verschillende activiteiten mogelijk: een bezoek aan de wijnmakerij, een workshop wijn assembleren, brood en producten uit de eigen bakkerij en moestuin kopen, een keramiek-atelier volgen, of gewoon op het terras van het wijnhuis genieten van een gastronomisch menu of een lunch of aperitief met lokale kazen en producten.


Les Hameaux des Davids
Route de Banon
84750 Viens
France

Meer informatie via www.lesdavids.fr
Booking via
www.lhdd.fr


BEELDEN

 

 

 

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.