BREEDBEELD, het nieuwe steunpunt voor beeldmakers, organiseert de tentoonstelling ‘More = More’

BREEDBEELD, het nieuwe steunpunt voor iedereen die in Vlaanderen op niet-professionele manier bezig is met fotografie, film of mediakunst, lanceert op donderdag 1 maart zijn nieuwe werking. Met ‘More = More’ levert BREEDBEELD meteen zijn eerste visitekaartje af. De tentoonstelling wordt opgezet in samenwerking met CC Sint-Niklaas en wordt gecureerd door modeontwerper en kunstenaar Tom Van Der Borght.  ‘more = more’ toont werk van 30 verschillende beeldmakers.

BREEDBEELD is de opvolger van het Centrum voor Beeldexpressie. De organisatie ondersteunt, informeert, verbindt en inspireert iedereen in Vlaanderen die in zijn vrije tijd met fotografie, film en mediakunst bezig is. Nieuw is dat voortaan de drempel van het lidmaatschap wegvalt, en dat BREEDBEELD van een ledenorganisatie naar een open steunpunt evolueert, waarbij het aanbod van activiteiten en diensten openstaat voor alle cineasten, fotografen en mediakunstenaars, vrij van enig lidmaatschap. 

Om de nieuwe werking feestelijk in te zetten, organiseert BREEDBEELD een tentoonstelling met 30 kunstenaars rond het thema van de overdaad. Onder de titel ‘more = more’ sloeg BREEDBEELD de handen in elkaar met cultuurcentrum Sint-Niklaas en daagde het fotografen, filmmakers en mediakunstenaars uit om met dit thema aan de slag te gaan. In totaal stuurden 93 beeldmakers hun werk in. Na twee selectierondes, waarin de deelnemers hun werk zelf kwamen presenteren, selecteerde de jury uiteindelijk 30 kunstenaars voor de expo. De jury bestond uit Athos Burez (fotograaf), Kim Claes, (CC Sint-Niklaas), Wouter Vanspringel (BREEDBEELD) en curator Tom Van Der Borght. De tentoonstelling is tot en met 8 april te bewonderen in tentoonstellingszaal Zwijgershoek in Sint-Niklaas.

Het concept ‘more = more’ wordt door curator Tom Van Der Borght helemaal doorgetrokken in de scenografie van de tentoonstelling. Werken worden daarin naast, door en op elkaar geplaatst, er wordt met kleuren en texturen gewerkt en details worden extreem opgeblazen tot wandvullende prints. Als geheel ontstaat er zo een nieuwe dialoog tussen de werken en komen er nieuwe betekenissen naar boven.


Deelnemende kunstenaars: 

Patrick Bardyn, Yasmina Besseghir, Maya Bogaert, Nel Bonte, Mira Borghs, Hendrik Braet, Katelijne De Brabandere, Emma De Meulenaer, Jan De Schutter, Elke Desutter, Mauricette Duverger, M.R. Ecke, Hilde Ghesquiere, Tom Iriks, Jeff Kerkhof, Farida Lemeatrag, Jasper Léonard, Philippe Michiels, Annie Postelmans, Jan Puttevils, David Somers, Nathalie Stroobant, Timo Vergauwen, Koenraad Van Daele, Phaedra Van Genabet, Geert Van der Linden, Ilja Vandenbroucke, Stephanie Vandeput, Bruno Vermeersch, Piet Vranckx 

 

Curator Tom Van Der Borght:

“'more = more' gaat voor mij over gelaagdheid, het ontdekken van verborgen elementen, het verleggen van gangbare grenzen en normen. Het betekent misschien bovenal wel het vermengen, mixen, versmelten, doen clashen van onverwachte elementen, het proberen samen brengen van uitersten, het zoeken naar contrast, het vinden van harmonie in een veelheid en complexiteit van elementen. 'more = more' is je laten gaan, vanuit je buik, vanuit je hart. Het verwijst voor mij ook naar de ingesteldheid van de kunstenaar. Het kunstenaar-zijn ligt niet in een diplomering, of normering, maar zit in elk van ons als potentieel. Het gaat over het hebben van een open, kwetsbare en genereuze intentie en houding in je werk, het verleggen van grenzen, het ontginnen van onbekend terrein.”

 

more = more
Van 2 maart tot 8 april 2018
Persconferentie: 1 maart 2018, 11u
Opening: 1 maart om 20u

Tentoonstellingszaal Zwijgershoek
Zwijgershoek 14
Sint-Niklaas

Open van dinsdag tot zaterdag: 14u - 17u, zondag: 11u - 17u
Toegang: 3 € (2,5 met kortingstarief)
www.breedbeeld.org

----------------------------------------


Van ledenorganisatie Centrum voor Beeldexpressie naar open steunpunt BREEDBEELD

BREEDBEELD ondersteunt, informeert, verbindt en inspireert iedereen in Vlaanderen die in zijn vrije tijd met fotografie, film en mediakunst bezig is. Beeldtaal is een universele wereldtaal en BREEDBEELD is er voor iedereen die een mondje wil meespreken, of dat nu in een club is, online of in de donkere kamer. Daarom evolueert het van een ledenorganisatie naar een open steunpunt voor amateur-fotografen,-cineasten en -mediakunstenaars. Iedereen is welkom. Iedereen kan leren van iedereen. Iedereen is beeldmaker. Of je nu fotografeert, Instagram hits scoort, kortfilms maakt, virtual reality werelden ontwerpt of polaroid-beelden tevoorschijn wappert: BREEDBEELD biedt inspiratie, informatie, feedback, een community en een podium, doek of muur voor je werk.

In 2018 werkt BREEDBEELD de drempel van het lidmaatschap weg en stelt het haar gehele aanbod van activiteiten en diensten open voor alle cineasten, fotografen en mediakunstenaars, vrij van enig lidmaatschap. 

Persbericht BREEDBEELD - more = more.pdf

PDF - 75 Kb

Micha Pycke

Club Paradis | Press & PR

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.