Fotograaf Joost Vandebrug presenteert zijn rauwe, eerlijke beelden van het leven op en onder de straten van Boekarest bij Ingrid Deuss Gallery

Ingrid Deuss Gallery presenteert vanaf 24 november een opmerkelijke tentoonstelling van de Nederlandse fotograaf Joost Vandebrug (1982, woont en werkt in Londen & Antwerpen).

De tentoonstelling, getiteld When I saw the mountains for the first time, I thought they were clouds, toont een vijftiental unieke werken. Alle foto’s werden gemaakt tussen 2011 en 2018, toen Vandebrug zich onderdompelde in het straatleven van Boekarest.

De beelden geven een rauw en eerlijk beeld van het leven op en onder de straten van Boekarest. Zes jaar lang volgde Vandebrug het leven van de straatjongeren en legde hij hun verborgen wereld vast in een reeks foto’s. Zes jaar lang keerde Vandebrug met grote regelmaat terug naar de Roemeense hoofdstad. Daar legde hij het leven van de jonge Nicu en de andere straatkinderen vast die onder de bescherming van Florin Hora, a.k.a. Bruce Lee, vallen. Dat resulteerde onder meer in de veelgeprezen film 'Bruce Lee and the Outlaw', die in 2018 gelanceerd werd en meteen een aantal belangrijke prijzen won op internationale filmfestivals. Maar nu toont Vandebrug dus ook voor de eerste keer een reeks foto's in een erg persoonlijke tentoonstelling bij Ingrid Deuss Gallery.

Alle foto's zijn unieke werken afgedrukt op het Japanse washi papier. De onvoorspelbaarheid en de kwetsbaarheid van het papier, dat steeds voor unieke, pure en imperfecte resultaten zorgt, staat in nauw verband met hoe Vandebrug het project in Roemenië ervaren heeft. Ook de keuzes van de beelden die uiteindelijk afgedrukt en getoond worden, is heel erg persoonlijk.

De titel van de tentoonstelling is een quote van Nicu, een straatjongen die vaak terugkomt op de beelden, en waarmee Vandebrug doorheen die zes jaar een bijzondere band opbouwde. Het resultaat zijn foto’s die zowel de rauwe, harde realiteit als een zekere liefde onthullen. De beelden zijn tegelijk urgent, uniek, subtiel en betrokken.

Na 6 jaar de ondergrondse wereld te hebben gefotografeerd, werkt Vandebrug intussen aan een nieuwe serie, waarbij, in de vorm van unieke landschappen, de mensen boven de grond centraal staan.

Joost Vandebrug
When I saw the mountains for the first time, I thought they were clouds
24 november 2019 - 25 January 2020
Ingrid Deuss Gallery

Provinciestraat 11,
2018 Antwerpen


Filmpremière in het Concertgebouw Brugge

Op zondag 10 november om 16u beleeft de film 'Bruce Lee and the Outlaw' zijn Belgische première in het Concertgebouw Brugge. ​
Ter gelegenheid van deze premiere toont het Concertgebouw ook een fototentoonstelling met een aantal foto's uit de film. Deze foto's komen, in tegenstelling tot de foto's die bij Ingrid Deuss gallery tentoongesteld zullen worden, rechtstreeks uit de film.

Film: 10.11.2019, 16u
Expo: 10.11.2019 - 02.02.2020
Concertgebouw Brugge
Info
hier


 

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.