Eliza Pepermans stelt tentoon bij Schönfeld Gallery

Schönfeld Gallery presenteert een solotentoonstelling van de Belgische kunstenares Eliza Pepermans - meteen de eerste solo van de galerie met de kunstenaar.

De tentoonstelling, getiteld Dinner is served, presenteert een nieuwe reeks stillevens waarin fruit, kreeften, zonnebloemen en boeken afgebeeld worden.

Met uitbundige kleuren en levendige beelden voelen de schilderijen van Pepermans luchtig en speels aan. Maar achter de schijnbare naïeve directheid en flamboyante energie schuilt een consistente zoektocht naar compositie, vorm en kleurgebruik. Ze bekijkt en analyseert haar omgeving langdurig om haar impressies vervolgens naar een picturale weergave te vertalen; de ogenschijnlijke grijze objecten en omgevingen worden tot leven gebracht in een fantasierijk universum, balancerend op de rand van de herkenbaarheid.

Voor deze nieuwe reeks schilderijen besloot Pepermans om via haar verbeelding te reizen, wat haar toeliet om Monet, Picasso, Van Gogh en Léger te ontmoeten, met hen te tafelen, en van hun warme kleurenpalet te proeven. Tegelijk puurt de kunstenares haar werk uit. Het verhaal wordt secundair, de techniek primeert. Zo daagt ze haar toeschouwer meer dan ooit uit om stil te staan en aandachtig te kijken naar het alledaagse.

Als kunstenaar houdt Pepermans ervan de kijker op het verkeerde been te zetten en te spelen met perspectief, betekenis en stilering. Zoals een speelveld bakent ze haar kader af om binnen deze beperking te goochelen met onvoorspelbare bewegingen en onvoorziene dynamieken. 

Eliza Pepermans
Dinner is served
11.11 - 19.12.2021
Schönfeld Gallery


Eliza Pepermans

Eliza Pepermans (°1988, Gent) studeerde aan Luca, School of Arts Brussel en woont en werkt in Antwerpen. Na haar studie werkte ze aanvankelijk als illustrator voor krantentitels, magazines en grafische bureaus. Al vlug echter begon ze ook vrij werk te maken en bouwt ze gaandeweg haar praktijk uit.

Na haar eerste solo-expo in De Studio (Antwerpen) in 2019, volgde een tweede solo-expo bij Rufus Gallery (Ghent). Ondertussen volgden groepstentoonstellingen bij Kunsthal (Ghent), Eva Steynen Gallery en Rufus Gallery. Sinds 2020 is Eliza één van de vaste kunstenaars bij Schönfeld Gallery. Naast haar eigen praktijk geeft ze les aan Sint-Lucas Antwerpen.


 

 

 

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.