Eliza Pepermans en Thomas Renwart bij Schönfeld Gallery

Roses from the Country House — 14.05 - 09.07.2022

Schönfeld Gallery presenteert tot 9 juli een duotentoonstelling met de Belgische kunstenaars Eliza Pepermans (°1988) en Thomas Renwart (°1995). De tentoonstelling is het resultaat van een gezamenlijke residentie van 12 weken eerder dit jaar, waarbij beide kunstenaars elk vanuit hun praktijk naar een boeket bloemen keken.

Tijdens hun residentie lieten ze elke week een nieuw boeket rozen leveren, waarmee ze aan de slag gingen. Pepermans gebruikte het schildersdoek als canvas, Renwart het wandtapijt. Ze gebruikten zowel het nieuwe, bloeiende boeket in de vaas, als de gedroogde, oude bloemen. Een herinnering aan de vergankelijkheid van het leven. 

Thomas Renwart maakte daarnaast ook nog vijf quilts voor de tentoonstelling, vertrekkende van een heleboel gedachten, flarden van woorden en hersenspinsels die hij tijdens zijn residentie op papier schreef. De liefde voor quilts komt voort uit zijn diepe liefde voor Country muziek, een gemeenschap waar pas recent diversiteit en LGBTQ+ inclusie is ontstaan, en waar quilts vaak voorkomen. De slagzinnen op de quilts kenmerken de stijl van Thomas Renwart: scherpe Franse woorden, met veel "jeu de mots".

Eliza Pepermans' werken voelen door de uitbundige kleuren en levendige beelden dan weer luchtig en speels aan. Maar achter de schijnbare naïeve directheid en flamboyante energie schuilt een consistente zoektocht naar compositie, vorm en kleurgebruik. Ze bekijkt en analyseert haar omgeving langdurig om haar impressies vervolgens naar een picturale weergave te vertalen.

Voor beide kunstenaars geldt eigenlijk: wat je ziet is niet noodzakelijk wat je krijgt.

De expo Roses from the Country House loopt van 14 mei tot 9 juli bij Schönfeld C (Chaussée de Charleroi 78, 1060 Brussel).

Meer info hier

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.