Doris Boerman in CENTRALE lab

CENTRALE lab presenteert de eerste tentoonstelling van de Nederlandse kunstenares Doris Boerman.

Haar ervaring binnen de verschillende disciplines dans en design wekt bij Doris Boerman (geboren in Arnhem, Nederland, in 1988) de interesse voor allerhande vormen en modellen van presentatie en representatie. Werken binnen verschillende contexten en de presentatieruimte betrekken in de reflectie zijn belangrijke nieuwe aspecten in haar artistieke aanpak. De kunstenares heeft een fascinatie voor de dualiteit tussen het geconstrueerde en het authentieke, privé en publiek, autonome kunst en toegepast design.

Vorig jaar legde Doris Boerman zich toe op de overlappende aspecten tussen de persoon als presentatiemodel van zichzelf en de expositieruimte als presentatiemodel van de kunst. De overlapping van de materiële aspecten, bijvoorbeeld van kledij en verf, van decoratieve aspecten zoals juwelen of lijsten, en het vergelijken van de expositiemuur met de huid van een persoon, maken deel uit van haar visueel vocabularium. Sinds kort integreert zij performance in haar werk met als doel om performers en het geëxposeerde werk met elkaar te verbinden.

Doris Boerman
Skin
CENTRALE - lab
14.11.2019 > 12.01.2020
WOE > ZON 10:30 > 13:00 - 13:30 > 18:00 ​
Gratis toegang


CENTRALE - lab

CENTRALE lab stelt sinds oktober 2015 een ruimte ter beschikking op het Sint- Katelijneplein nr. 16 voor de laureaten van een jaarlijkse projectoproep gericht aan jonge Brusselse kunstenaars. Na te zijn geselecteerd door een vakjury, organiseren zij er hun eerste solotentoonstelling.

 

Persfiche_DBoerman.pdf

PDF - 1.2 Mb

 

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.