Die Antwoord en Roger Ballen in de AB en in de CENTRALE

Dit najaar slaan twee Brusselse instellingen - muziektempel Ancienne Belgique en de CENTRALE for Contemporary Art – de handen in elkaar om twee grote namen uit de wereld van muziek en kunst samen te brengen: de fel besproken groep Die Antwoord en fotograaf/kunstenaar Roger Ballen, beiden gevestigd in Zuid-Afrika.

Maandag 25 november om 20.00 uur speelt de internationaal befaamde Zuid-Afrikaanse groep Die Antwoord een concert waarop Roger Ballen een artistiek antwoord zal bieden. Het concert zet de jarenlange samenwerking tussen de groep en de kunstenaar in de verf. Ballen realiseerde de videoclip I fink U freeky (+140 miljoen views op YouTube), die ook te zien is in de CENTRALE in het kader van de tentoonstelling The Theatre of the Ballenesque (tot 14.03.2020).

Ter gelegenheid geven Die Antwoord en Roger Ballen op maandag 25 november om 11u een persconferentie, waarop ze hun samenwerking en dit unieke project zullen toelichten.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Persconferentie Die Antwoord x Roger Ballen ​
25.11.2019, 11:00
CENTRALE for contemporary art ​
Sint-Katelijneplein 44, 1000 Brussel ​

Concert Die Antwoord — UITVERKOCHT —
25.11.2019, 20:00
Ancienne Belgique Anspachlaan 110, ​
1000 Brussel ​

Tentoonstelling Roger Ballen – The Theatre of the Ballenesque ​
Curatoren: Carine Fol & Stéphane Roy
Tot 14.03.2020
CENTRALE for contemporary art ​
Sint-Katelijneplein 44, 1000 BrusselROGER BALLEN
Roger Ballen (geboren in New York, Verenigde Staten, in 1950) behoort tot de belangrijkste fotografen van zijn generatie. Hij woont en werkt reeds meer dan 30 jaar in Zuid-Afrika. De afgelopen dertig jaar is zijn kenmerkende fotografiestijl geëvolueerd naar een eenvoudig, uitgepuurd formaat in zwart-wit. In zijn vroegere werk is de link met de traditie van de documentaire fotografie duidelijk aanwezig, maar in de jaren 1990 begint Roger Ballen zijn eigen stijl te ontwikkelen, die toen de “Ballenesque” werd genoemd.
www.rogerballen.comDIE ANTWOORD
Sinds hun ontstaan in Zuid- Afrika in 2008, verbazen Ninja en ¥o-landi vriend en vijand, zowel muzikaal als visueel. Die Antwoord is internationaal beroemd geworden vanwege hun unieke muzikale universum dat zijn wortels heeft in de beeldtaal van Roger Ballen. Niemand die beter rap en rave mengt dan dit manische duo. Als voorvechters van de Afrikaanse “ZEF”-(counter-)culture zijn ze de verpersoonlijking van alle youngsters op zoek naar “Het Antwoord”!
www.dieantwoord.com

 

Persbericht

PDF - 2.4 Mb

 


 

 

 

 

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.