Design in digitale tijden: Biënnale INTERIEUR 2022 brengt mensen samen rond een maatschappij in transitie

27e editie van hét design en interieur event van België vindt plaats van 20 tot 24 oktober in Kortrijk Xpo

Na een gedwongen afwezigheid in 2020 is de Biënnale Interieur in 2022 terug voor haar 27ste editie, met een nieuw team en vernieuwde ambities.

Belgiës toonaangevend design en interieur event vindt dit jaar plaats van 20 tot 24 oktober in Kortrijk Xpo. 

Met Caroline Fiers als opvolger van Jo Libeer als CEO van Interieur en in nauwe samenwerking met designstudio WeWantMore voor het concept, de artistieke invulling en de scenografie van deze editie, (her)claimt Biënnale Interieur haar positie als opinieleider in design, architectuur, ruimtes en meubilair. 

"De crisis heeft veel inspanningen in onze sector op de helling gezet, maar heeft ons ook gedwongen om innovatiever te zijn. Het heeft ons doen nadenken over de essentie van wat we willen zijn en bereiken en dat is op zoek gaan naar manieren om mensen te blijven inspireren en samen te brengen. De echte kracht van de Biënnale Interieur is het menselijk contact. Ik ben er meer dan ooit van overtuigd dat persoonlijk samenzijn, het creëren van een dialoog over designonderwerpen die er toe doen en het stimuleren van een gemeenschapsgevoel rond gedeelde doelstellingen, de kern van onze toegevoegde waarde moet zijn."

— Caroline Fiers, CEO Biennale Interieur

De ware kracht van Biënnale Interieur is het menselijk contact. Gedurende 5 dagen zal Kortrijk Xpo dan ook een open platform zijn voor toekomstgericht denken en debat. Het publiek krijgt een transparante en veelzijdige kijk op onderwerpen die waarschijnlijk de maatschappij van morgen zullen bepalen. Biënnale INTERIEUR 2022 staat in het teken van de rol van design in een wereld die steeds meer online is.

"Design is altijd de weerspiegeling van de toekomst van de maatschappij en staat aan de voorhoede van nieuwe ideeën en nieuwe technologieën die de wereld van morgen vorm zullen geven. De meeste designbeurzen zijn helaas handelsbeurzen geworden, waarbij de nadruk ligt op het commerciële aspect, terwijl ze hun rol als potentieel platform voor toekomstgericht denken niet waarmaken. In plaats van te proberen een volledig overzicht of status-quo te bieden van wat er gaande is in de wereld van interieurdesign, zoals het merendeel van de concurrentie doet, zal de Biënnale INTERIEUR 2022 zich concentreren en verdiepen in één centraal, brandend actueel onderwerp per keer." ​ ​

Ruud Belmans, co-founder WeWantMore

Dit keer buigt de Biënnale zich over de vraag hoe digitale tools en platforms de vormentaal in architectuur, ruimtes en meubels bepalen. Hoe zal het digitale tijdperk ons helpen vorm te geven aan de dingen die ons morgen zullen omringen?

Zullen NFT's in de nabije toekomst de vormentaal beïnvloeden? En wat kunnen we leren van digitale designers en gamedesigners over hoe we ruimtes ervaren? Het zijn maar enkele van de digitale topics die straks de revue passeren.


Praktische informatie

Biënnale Interieur
20-24 oktober 2022
Kortrijk Xpo
www.interieur.be


Over Biennale Interieur

De Biënnale Interieur is een van de langstlopende designevenementen ter wereld. De organisatie, opgericht in 1967, viert met deze editie, van 20 tot 24 oktober, haar 55e verjaardag.

De Biënnale mixt business met plezier en cultuur met commercie. De focus van de Biënnale ligt op kwalitatieve ervaringen en memorabele momenten. In een drukke, steeds evoluerende wereld, maakt Interieur een statement door het moedig omarmen van originele kwaliteit, lokale connecties en langdurige relaties. De Biënnale Interieur brengt merken en talent samen en verkent betekenisvolle antwoorden op het gebied van design en interieur, leef-, werk- en vrijetijdsomgevingen. 


Over WeWantMore

WeWantMore ​ is een onafhankelijke designstudio, opgericht in 2006 en gevestigd in Antwerpen, België. Het is een plek waar meer dan 30 ontwerpers met verschillende expertises in merk- en interieurdesign elkaar inspireren, wat resulteert in werk dat de geest buigt en het hart raakt. In de loop der jaren daagden ze de status quo uit voor klanten als AccorHotels, Neuhaus, Decospan, CMB, Alken-Maes, Orac, Loop, Sportpaleis Groep en Gimber.


Beelden vorige edities


Perscontact:

Albane Paret
Club Paradis
+32 (0)476 57 37 82
albane@clubparadis.be


 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.