De tentoonstelling van Sol LeWitt in het Joods Museum van België wordt verlengd tot 31 juli met twee nieuwe werken uit de Herbert Foundation

Door het succes - zowel bij media als publiek - van "Sol LeWitt. Wall drawings, Works on paper. Structures (1968-2002)" en als gevolg van de versoepeling van de sanitaire maatregelen, heeft het Joods Museum van België besloten de tentoonstelling (die initieel tot 1 mei liep) te verlengen tot 31 juli 2022.

Het Joods Museum van België maakt van de gelegenheid gebruik om twee nieuwe werken op papier te presenteren, afkomstig van de Herbert Foundation in Gent. Het is een eerbetoon aan de recent overleden Belgische verzamelaar van minimalistische en conceptuele kunst Anton Herbert en aan de periode van de jaren 1970, die belichaamd wordt door de galerie MTL en door Anton Herbert. 

"De tentoonstelling "Sol LeWitt. Wall Drawings, Works on Paper, Structures (1968-2002)" is een opmerkelijk en onverwacht succes, met bijna 15.000 bezoekers in 4 maanden tijd. We zijn als Joods Museum van België dan ook heel erg trots dat we erin geslaagd zijn zoveel mensen met zoveel verschillende achtergronden te bereiken. Deze tentoonstelling is zowel bedoeld voor de kenner die weinig bekende projecten zoals de Chester Synagogue kan ontdekken, als voor nieuwe mensen die voor het eerst met het werk van Sol LeWitt in contact komen, en zo de kans krijgen het buitengewone werk te ontdekken van de man die een van de grote figuren van de conceptuele kunst is geworden. ​

— Barbara Cuglietta, Directrice van het Joods Museum van België

Sol LeWitt
Wall drawings, Works on paper. Structures (1968-2002)
03.12.2021 - 31.07.2022
Joods Museum van België

Beelden hier


 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.