DAMN° opent eeuwenoude Milanese kerk voor het eerst tijdens Salone del Mobile 2020

DAMN° opent eeuwenoude Milanese kerk voor het eerst tijdens Salone del Mobile 2020

Let op: evenement geannuleerd

DAMN° opent de deuren van Basilica Di San Celso voor het eerst tijdens de Salone del Mobile 2020. Deze oude en nog onontgonnen kerk wordt veel meer dan het decor van de tentoonstelling die onderzoekt hoe design nog steeds een emotionele, tactiele en eerlijke connectie weet te maken in een wereld die wordt bepaald door technologische vooruitgang. 

DAMN° is een internationaal platform dat de inwisselbare werelden van de hedendaagse cultuur met elkaar verbindt. Voor de zesde deelname aan de Milan Design Week presenteert DAMN° van 16 tot 21 juni een collectie van objecten en installaties die ons aan de hand van kleur, vorm en gevoel opnieuw verbinden met het nu. Onder de titel Daily (un)Common Things nodigde DAMN° een selectie van productontwerpers, interieurontwerpers, architecten, kunstenaars, curatoren, galeries en musea uit die de inhoud van DAMN° weerspiegelen. Door het gebruik van kleur en vorm trekt het dagelijkse (on)gewone onze aandacht, al was het maar voor een kortstondig moment. 

De tegelijk sierlijke en eenvoudige Basiliek is de perfecte plek voor deze tentoonstelling en de aanvullende evenementen. De kerk, gelegen in een van de meest exclusieve wijken in het centrum van Milaan, werd in de 10e eeuw gebouwd.

Terwijl het interieur wordt gekenmerkt door terracotta tinten en talrijke werken van Milanese renaissance- en barokkunstenaars, is de tuin de ideale plek om elkaar te ontmoeten, de batterijen op te laden, en van gedachten te wisselen met een spritz in de hand. Een rustpunt waar de bezoekers de overblijfselen van de oude structuren van de Basiliek San Celso, de achthoekige koepel en de rijke marmeren voorgevel van de vierzijdige portiek kunnen bewonderen.

Tien eeuwen geleden diende deze basiliek als begraafplaats voor martelaren, nadien als plek voor rituelen en feesten. Tijdens Salone zal DAMN° de ruimte transformeren tot een cruciale ontmoetingsplaats voor internationale ontwerpers, met een tentoonstelling die het engagement van DAMN° voor de ontwerpdiscipline en de creatieve industrie belicht.


Deelnemers

Tuin
Stand van Zaken (BE)
Nienke Hoogvliet (NL)
Jordan Söderberg Mills (CA)

Basilica
Rikkert Paauw (NL)
Casimir (BE)
Les Monseigneurs (BE)
Stéphane Mouflette (FR)
Alexandre Humbert (FR)
Everyday Gallery (BE): Schimmel & Schweikle 

Data
Tentoonstelling: dinsdag 16 - zondag 21 juni, 2020, 11u - 19u 
Press Preview: maandag 15 juni, 16u - 19u
Opening Event: dinsdag 16 juni, 19u - 23u  

Adres
Corso Italia, 37, 20122 Milan. Gelegen tussen de Duomo, University of Milan en Zona Tortona. 
Metro: lijn 3 (MISSORI of CROCETTA)
Tram: lijn 15 


DAMN° 

DAMN° is een internationaal platform dat de inwisselbare werelden van de hedendaagse cultuur met elkaar verbindt. DAMN° werd meer dan tien jaar geleden opgericht en verkent al van bij de start de meest relevante ontwikkelingen in de wereld van design, kunst en architectuur.

DAMN° wil de vele, voortdurend evoluerende aspecten van de culturele sector onder de aandacht brengen, en ingaan op meningen die hen omringen. Dat doet het door de verhalen te vertellen van creatievelingen & uitvinders, ontwerpers & architecten, kunstenaars & fotografen, denkers & knutselaars, romanschrijvers & avonturiers. Die verhalen worden in een driemaandelijks printtijdschrift gepubliceerd en tijdens live-events en tentoonstellingen tot leven gebracht.

Door het leggen van zinvolle verbanden eerder dan het dicteren van smaken, brengen de verhalen van DAMN° inhoudelijk meer dan een hype of een conventioneel academisch debat. DAMN° is niet bang om het persoonlijke en het politieke, het economische en het emotionele, het stilistische en het sociale met elkaar te verbinden, maar uiteindelijk gaat het over ontdekkingen die tot doel hebben een reactie uit te lokken... en dat kan evengoed een gedachte als een glimlach zijn.


PARTNERS

Gepresenteerd in partnerschap met:

Story image

In samenwerking met:

Story image
Story image


Mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van het Vlaams departement voor Buitenlandse Zaken:

Story image

 

Met speciale dank aan:

Story image
Story image
Story image

 

 


BEELDEN

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.