Creatieve designstudio Cobra Studios presenteert nieuwe meubels

Naar aanleiding van hun inrichting van de nieuwe vergaderruimtes van Sparks in het prachtige Art Deco SHELL gebouw vlakbij het Centraal Station van Brussel, ontwierp de creatieve studio Cobra Studios enkele nieuwe meubelstukken.

Sparks biedt verschillende vergader- en ontmoetingsruimtes voor mensen en organisaties. Voor hun nieuwe locatie, een mooi voorbeeld van internationale Art Deco architectuur in het hartje van Brussel, ontwierp het Brusselse designduo de meeste meubelstukken zelf. De stoelen, tafels, lampen, sofa's en gordijnen zijn ontworpen door Cobra Studios op maat van de verschillende ruimtes, en worden gecombineerd met bestaande stukken uit hun vorige collectie. Het ontwerpersduo hergebruikt en recycleert ook materialen en voorwerpen, waaronder hun restvoorraad hars, om nieuwe stukken te creëren. 

Originele materialen die nog in het gebouw aanwezig zijn (travertijn, marmer, beton), werden gecombineerd met nieuwe materialen zoals latex, klei, roestvrij staal, schuim, hars, fluweel en aluminium, om meubels te creëren die verrassend en contrasterend zijn; stijlvol en chique maar evengoed ludiek en haast naïef. Cobra Studios was niet bang om de meer gedateerde 80's vibe te combineren met ongewone en contrastrijke kleuren en materialen. Metalen gaan hand in hand met marmer en travertijn, glans contrasteert met zachtheid.

Cobra Studios werkte ook samen met ambachtslui en lokale producenten. De potten werden gemaakt door "la bottega di giussepe indino" in Puglia, er werd samengewerkt met STRS voor het bureau, er werden stalen bogen gebruikt van een scheepsbouwer, er werd samengewerkt met Trone in Parijs voor het ontwerp van de toiletten...


De Brusselse creatieve studio Cobra Studios werd in 2020 opgericht door architect Kenny Decommer en scenografisch ontwerper Hugues Delaunay. Samen creëren ze verrassende en sculpturale objecten en interieurs waarin ze spelen met kleur en materiaal, met vorm en volume. Hun werk is ludiek maar doordacht, sculpturaal en decoratief.


Info: cobra-studios.design

 

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.