COLLECTIBLE, een nieuwe beurs die zich uitsluitend toelegt op hedendaags design

Voor het eerst in Brussel: een grensverleggende beurs die zich uitsluitend toelegt op hedendaags design

Binnenkort krijgt Brussel er een nieuwe beurs bij die helemaal in het teken staat van hedendaags design. Van 7 tot 11 maart 2018 vindt in het Vanderborght gebouw in hartje Brussel voor de eerste keer Collectible plaats, een beurs die focust op collectible designobjecten, en meer bepaald op unieke stukken en limited editions van 21ste-eeuws design. 

COLLECTIBLE is een beurs die hoog mikt. Ze wil mensen uit de hele wereld aantrekken en uitgroeien tot een Europese ontmoetingsplek voor de allerbeste internationale galeries en designnetwerken. Een gedreven team, internationaal gerenommeerd selectiecomité en een uitgekiende locatie zullen het traditionele beursgebeuren een gloednieuwe en kwalitatieve invulling geven.

De sfeer en de inrichting zullen meer aan een tentoonstelling doen denken dan aan een typische beurs. De architectuur van het Vanderborght gebouw leent zich daar uitstekend toe, en geeft de bezoeker zelf de kans om op een heel natuurlijke manier zijn parcours uit te stippelen.
 

COLLECTIBLE kan rekenen op een sterk selectiecomité:

 • JAN BOELEN:
  Artistiek Directeur bij Z33 in Hasselt, Artistiek Directeur bij Atelier LUMA in Arles, Curator van de 4de Istanbul Biennial, hoofd van de Master Social Design aan de Design Academy Eindhoven
  "Collectible draagt in grote mate bij aan de zichtbaarheid en de verspreiding van design. Het is een uitgelezen plaats voor het publiek om in contact te komen met deze essentiële en aantrekkelijke uitloper van de hedendaagse cultuur."
   
 • TONY CHAMBERS:
  Brand and Content Director, Wallpaper*
  "Collectible maakt een krachtig statement door enkel te focussen op hedendaags collectible design. Deze beurs betekent dan ook een belangrijke ondersteuning voor de volgende generatie designers.”
   
 • MARIA CRISTINA DIDERO:
  Onafhankelijk Curator en Journaliste
  "Ik ben altijd te vinden voor het ondersteunen van frisse, nieuwe projecten. En al helemaal als dat gebeurt op een dergelijke enthousiaste en professionele manier zoals bij deze nieuwe beurs in het hart van Europa."
   
 • PASCALE MUSSARD:
  Artistiek Directeur bij Hermès Petit h
  "Het is een schitterende buitenkans om kennis te maken met nieuw talent, en om de vitaliteit van design meer ruchtbaarheid te geven: een unieke gelegenheid om van gedachten te wisselen over de regels van morgen".
   

-----------------------------------------------------------------------

De mensen achter COLLECTIBLE

Collectible is een idee van Clélie Debehault en Liv Vaisberg, die allebei al meer dan tien jaar actief zijn in de kunst- en designsector.

 • Clélie Debehault verdeelt haar tijd als kunst- en designexpert tussen Parijs en Brussel. Ze deed onder meer ervaring op in de primaire en secundaire kunstmarkt als voormalig directeur bij Vedovi en associate director bij Daniel Templon. Momenteel adviseert ze kunst- en designbedrijven – merken, online platforms, galeries, architecten en designers – bij de nationale en internationale uitbouw van hun activiteiten.
   
 • Liv Vaisberg is een internationale art director met als uitvalsbasis Antwerpen. Ze dankt haar naambekendheid onder meer aan haar sterke ervaring met kunstbeurzen en haar baanbrekende en onorthodoxe ideeën, die ze ook bij Collectible in de praktijk zal brengen. Ze is een van de drijvende krachten achter de onafhankelijke, in Brussel gebaseerde kunstbeurs Poppositions, voormalige co-directrice van Independent Brussels, de beurs met New Yorkse roots, en stichter van Complex, die in Brussel kunst- en designrondleidingen op maat aanbieden.

 

-----------------------------------------------------------------------

COLLECTIBLE
7-11 maart 2018
Vanderborght gebouw
Schildknaapstraat 50,
1000 Brussel

www.collectible.design

Collectible_persbericht_NL.pdf

PDF - 231 Kb

Micha Pycke

Club Paradis, Club Paradis | Press & PR

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.