Cobra Studios lanceert eerste meubelcollectie: speelse en sculpturale objecten geïnspireerd op de klassieke Romeinse architectuur

 

Cobra Studios is een nieuwe Brusselse ontwerpstudio, opgericht door architect Kenny Decommer en scenographic designer Hugues Delaunay. Samen ontwerpen ze verrassende sculpturale meubelen waarbij ze spelen met kleur en materiaal, met vorm en volume.

Voor hun eerste collectie creëert Cobra Studios een reeks tafels geïnspireerd op de klassieke Romeinse architectuur. Onder de naam Solids zijn de eet-, salon- en bijzettafels opgebouwd uit geometrische vormen die met elkaar verbonden worden om zo nieuwe volumes te creëren. 

De poten van de tafels zijn vervaardigd uit resine (hars/epoxy) en fungeren als glimmende, solide zuilen onder de dunne, zachte tafelbladen die een gevoel van comfort oproepen. De ondersteunende elementen zijn zo aanwezig dat ze de tafelbladen lijken te doorprikken. Hun aanwezigheid organiseert de tafels. Het blad dat vroeger een prioritair element was, wordt slechts een verbindingsstuk. Het contrast tussen de poten en het blad wordt nog benadrukt door de matte afwerking van het tafelblad, dat uit geschuurde acrylaat bestaat, waardoor een poederig effect ontstaat.

Naast de familie tafels lanceert Cobra Studios ook een lamp geïnspireerd op postmodernistische vormen. Voor de lamp werden stalen tubes gecombineerd met een glazen lampkap in getexturiseerd glas. Als het licht uit is, weerspiegelt de lamp zijn omgeving. Wanneer het licht aangaat, krijg je een effect dat doet denken aan beglazing uit de jaren '80, maar met een moderne touch.

Cobra Studios zoekt steeds naar contrasten en tegenstrijdigheden, en hun meubelen worden gekenmerkt door een spel van transparantie, doorschijnendheid en ondoorzichtigheid. Het resultaat is een collectie die minimalistisch en eigentijds oogt, maar toch ook tijdloos en decoratief is. Ze refereren naar het verleden, maar hebben ook iets futuristisch. De objecten zijn zwaar en licht, koud en warm, speels en rigide tegelijk.


COBRA STUDIOS 

Cobra Studios werd opgericht door Kenny Decommer en Hugues Delaunay om een tegenwicht te bieden aan de huidige meubel- en designscène. Ze vertrekken vanuit een postmoderne esthetiek en laten geometrische vormen met elkaar in confrontatie gaan om zo nieuwe volumes te creëren.

Kenny Decommer studeerde architectuur en ingenieurswetenschappen aan de universiteit van Gent, voor hij naar Parijs verhuisde. Daar werd zijn interesse voor design en alternatief meubilair duidelijk. Na er enkele jaren als architect te hebben gewerkt en er onder meer ook het meubilair van de 'Bibliothèque Nationale' te herdefiniëren, keerde hij terug naar Brussel met de ambitie om zijn eigen objecten te ontwerpen en creëren. ​ 

Hugues Delaunay woont tussen Brussel en Parijs, waar hij aan de academie voor schone kunsten studeerde. Hij is gespecialiseerd in visuele identiteit, visuele merchandising en decorontwerp en werkte reeds voor verschillende luxe modemerken zoals Ralph Lauren, Paul Smith en Chloé.


Meer info op www.cobra-studios.design


 

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.