CENTRALE for contemporary art presenteert BXL UNIVERSEL II : multipli.city

CENTRALE for contemporary art presenteert BXL UNIVERSEL II : multipli.city

25.03 — 12.09.2021

In 2021, ter gelegenheid van haar 15de verjaardag, viert de CENTRALE for contemporary art haar stad, haar kunstenaars én haar inwoners met het project BXL UNIVERSEL II : multipli.city. Het project omvat een tentoonstelling en tal van evenementen i.s.m. 10 kunstenaars en 5 Brusselse sociaal–artistieke projecten en burgerinitiatieven.

BXL UNIVERSEL II : multipli.city is meer dan een tentoonstelling. Als ‘expo-forum’ ontplooit het zich als een patchwork van eigenzinnige projecten en een beeldend parcours, aangelegd door internationale kunstenaars die ervoor kozen om in Brussel te leven en te werken. Ook meerdere Brusselse burgerinitiatieven en organisaties werken actief mee aan dit project. Door een bevraging van de verschillende lagen van de kosmopolitische stad en haar samenlevingsweefsel, strekt het kunstencentrum zich uit tot de openbare ruimte en de partnerlocaties, en nodigt allen uit om hun artistieke en participatieve praktijken te delen. 

In 2016 presenteerde de CENTRALE BXL UNIVERSEL I, een subjectief portret ter gelegenheid van haar 10e verjaardag. Terwijl dit eerste luik enkele weken na de aanslagen van maart 2016 startte, wordt dit tweede deel van de trilogie gebrandmerkt door de pandemie, de lockdowns en de impact van de gezondheidscrisis op het (culturele) leven. Twee ingrijpende gebeurtenissen die onze visie op de stad Brussel en de wereld evenals onze kijk op de ander en het samen leven volledig wijzigden.

Met: Younes Baba-Ali, Vincen Beeckman, Aleksandra Chaushova, Effi & Amir, Hadassah Emmerich, Pélagie Gbaguidi, Stephan Goldrajch, Sabrina Montiel-Soto, Anna Raimondo, Lázara Rosell Albear ; BNA-BBOT, Zinneke, Globe Aroma, Kunstenpunt, Moussem, Maison des cultures et de la cohésion sociale de Molenbeek, etc.


BXL UNIVERSEL II : multipli.city
Curatoren: Carine Fol & Tania Nasielski

Openingsweekend: 27 & 28.03.2021
Tentoonstelling: 25.03 > 12.09.2021
Persconferentie : 24.03.2021, 11:00

CENTRALE for contemporary art
Sint Katelijneplein 44, 1000 Brussel


Aankondiging BXL UNIVERSEL II : multipli.city STD_BXL Universel II_NL.pdf - 2 MB
Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.