Leen Van Dommelen en Stéphane Roy in de CENTRALE

De CENTRALE for contemporary art in Brussel heeft naast de grote exporuimte waar momenteel de tentoonstellingen van Ronny Delrue en Roger Ballen lopen, ook twee ruimten voor kleinere en experimentelere tentoonstellingen: CENTRALE lab en CENTRALE box. Waar CENTRALE lab een plek is voor de eerste tentoonstelling van jonge Brusselse kunstenaars die via een projectoproep worden geselecteerd door een vakjury, staat CENTRALE box open voor opkomende kunstenaars die worden uitgenodigd om deze open ruimte over te nemen. Ze worden gekozen door de kunstenaars die tentoonstellen in de CENTRALE, geselecteerd uit de winnaars van Brusselse prijzen (Médiatine, ArtContest), of komen in de box terecht in het kader van een samenwerking met netwerken voor hedendaagse kunst (biënnale Watch this Space van het Belgisch-Franse netwerk 50° nord Réseau transfrontalier d’art contemporain...).CENTRALE LAB: Leen Van Dommelen, Backstage Of The Body

In Backstage Of The Body ontleedt Leen Van Dommelen (geboren in Mortsel, België, 1987, woont in Brussel) het lichaam in een fragiel spel dat balanceert tussen wreedheid en poëzie.

Geconfronteerd met de grenzen van het fysieke lichaam durft ze haar angsten en schaamte in de ogen te kijken en neemt ze de toeschouwer mee in een verborgen wereld van wat doorgaans verborgen blijft: het trillen en blozen, het vallen en falen.

Haar werk, dat bestaat uit performances en installaties, zoekt de confrontatie met de blik, zowel die van de toeschouwer als de eigen interne blik, wat een ambigu mechanisme in werking zet waarin het verlies van controle samengaat met het winnen aan controle.

Leen Van Dommelen: Backstage Of The Body
23.01 - 14.03.2020

CENTRALE LAB
Sint-Katelijneplein 16
1000 BrusselCENTRALE BOX: Stéphane Roy: The Mental Network

In CENTRALE box wil de kunstenaar Stéphane Roy (geboren in Lyon, Frankrijk, 1988, woont in Brussel), die tevens cocurator is van de tentoonstelling gewijd aan Roger Ballen, een uitgebreide sociale röntgenfoto nemen van ons tijdperk met bijhorende problemen en existentiële vragen. De installatie is minimalistisch, participatief en evolutief en heeft ook een universele dimensie. Er wordt immers gepeild naar de meest persoonlijke gedachten van zij die eraan meewerken door hun antwoord op de vraag “Waaraan denk je?”.

Er komt een website zodat iedereen die wil, kan bijdragen tot die uitgebreide collectie van gedachten die onmiddellijk worden geregistreerd en afgedrukt in de ruimte van de CENTRALE box. De bezoekers kunnen willekeurig gaan graaien in de vele gedachten.

Stéphane Roy: The Mental Network
23.01 - 14.03.2020

CENTRALE BOX
Sint-Katelijneplein 44
1000 Brussel

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.