Casimir lanceert webshop met kleinere meubels en accessoires

De Belgische meubelontwerper en designer Casimir lanceert een nieuwe webshop waarop hij accessoires en kleinere meubelen te koop aanbiedt. Deze kleinere werken liggen in het verlengde van Casimirs grotere meubels en leggen dezelfde klemtoon op duurzaamheid en ​ ​ kwaliteit. Die wordt niet enkel gegarandeerd door de jarenlange ervaring van Casimir als vakman, maar ook door de materiaalkeuze - enkel natuurlijk, massief hout en natuurlijke olie - en een resolute keuze om alles voor 100% in België te maken.

Casimir heeft zich de afgelopen jaren opgewerkt tot meester - én buitenbeentje - in het hedendaagse design. 30 jaar lang werkt de 'furniture artist' op de grens tussen kunst en meubels, tussen ambacht en poëzie. Hij zag in die periode heel wat trends passeren, maar bleef steeds eigenwijs werken aan zijn tijdloze ambachtelijk vervaardigde eikenhouten objecten en meubelstukken.

Deze nieuwe stap, een toegankelijke webshop voor een internationaal publiek, biedt zowel Casimir nieuwe uitdagingen als klanten nieuwe mogelijkheden. Ter gelegenheid van de webshop lanceert Casimir drie nieuwe accessoires: Mill1, Mill2 & Plank4.

Meer info op casimirstore.com


Mill1 & Mill2

Met deze twee molens creëert Casimir objecten voor dagelijks gebruik. De meest klassieke invulling is een peper- en zoutmolen, maar ook andere kruiden en zelfs koffie kunnen door de molens, die instelbaar zijn van grof naar fijn, gemaald worden. ​
Voor deze objecten vertrok Casimir van een balkje. De objecten zijn opgebouwd uit twee delen, waarbij de houtnerf tussen beide delen doorloopt. Dit detail zorgt voor een opvallend elegant ontwerp.
De molens zijn beschikbaar in twee uitvoeringen: Europese eik en in Noord-Amerikaans notelaar. Het keramische binnenwerk van beide molens is van uitzonderlijke kwaliteit.


Plank4

Plank4 is een variant op een houten schaal. Hiervoor plooide Casimir origami-gewijs een plank tot een volume waardoor het object tot stand komt. Het is een van de vele oefeningen en toepassingen die Casimir uitvoert met de mogelijkheden van een eenvoudige plank. Het geheel is perfect in evenwicht en kan staan op elk van de 4 plankjes. Er zijn twee uitvoeringen in Europees eiken en Noord-Amerikaans notelaar.

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.