Brusselse politie en buurtjongeren nemen het tegen elkaar op in een bokswedstrijd in het MIMA

De Brusselse politie en de jongeren uit de buurt van het MIMA nemen het tegen elkaar op!

In het kader van de tentoonstelling Local Heroes nodigt het Brusselse museum MIMA op donderdag 6 april twintig amateurboksers van de Brusselse politie uit om het een gevecht aan te gaan met boksers uit de buurt, in de boksring van het museum. ​

Deze feestelijke ontmoeting zet een kaakslag op de vooroordelen die kunnen bestaan tussen de politie en de bevolking. De boksers staan in de ring met elk hun eigen kwaliteiten, we vergeten het etiket dat we op de ander hebben geplakt. Vooroordelen worden weggevaagd eens ze in de ring stappen. 

Door middel van sparringwedstrijden gaan ze het gevecht aan. Sparringwedstrijden zijn oefenbokswedstrijden waarbij twee atleten, niet noodzakelijk van hetzelfde niveau en ook niet vanzelfsprekend van dezelfde gewichtsklasse, tegen elkaar vechten met respect voor de fysieke integriteit van hun partner. De boksers geven zich met de volle 100% maar slaan niet met al hun kracht, met als doel om hun technische kwaliteiten verder te ontwikkelen en de kunst van het boksen te perfectioneren. 

Er is geen winnaar op het einde van de wedstrijd, beide boksers worden beloond! 

Local Heroes combineert, naar het voorbeeld van het oude Griekse gymnasium, oefeningen voor lichaam en geest. De tentoonstelling is in samenwerking met twee boksverenigingen uit de buurt, Brussels Boxing Academy en Idrissi Boxing Pro. De ‘Local Heroes’, jongeren uit de clubs, worden er afgebeeld door middel van foto’s en illustraties en de geschiedenis van het boksen wordt er toegelicht. Het MIMA wordt als het ware omgevormd tot artistieke bokstempel. 


PROGRAMMA 06/04

  • Tussen 18u en +/- 19u30 : Sparring “Politie & Buurt”
  • 18u30 tot 21u : Theatrale performances door studenten van Cours Florent, doorheen het museum
  • 19u30 tot 20u15 : Muzikaal luik in de boksring
  • 20u15 tot 21u : Sparring boksclub BBA
  • 21u tot 22u : Chill-out aan de bar

MIMA
39-41, Quai du Hainaut
1080 Brussels
https://www.mimamuseum.eu


Perscontact
Micha Pycke
Club Paradis
+32 (0)486 680 070
[email protected]


 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.