BREEDBEELD fotofestival van start in Antwerpen

Nog tot 23 september kan men op het Mechelseplein in het centrum van Antwerpen 10 foto's bewonderen op grote containers. Het zijn de tien geselecteerde beelden van de BREEDBEELD fotowedstrijd.

BREEDBEELD is het nieuwe steunpunt voor iedereen die in Vlaanderen op niet-professionele manier bezig is met fotografie, film of mediakunst. Zij lanceerde in mei 2018 een grootschalige fotowedstrijd waaraan zo'n 900mensen deelnamen. Uit de 2.500 ingezonden beelden koos de jury bestaande uit professionele fotografen Frieke Janssens, Jimmy Kets, Tony Le Duc, Alex Vanhee, Karin Borghouts, Bart Heirweg, Jef Boes, Daniëlle van Zadelhoff, Mashid Mohadjerin en Michiel Hendryckx elk hun favoriet uit.

10 beelden dus, van 10 verschillende beeldmakers.

Uit die 10 geselecteerden werden op donderdag 13 september de drie winnaars bekendgemaakt. De Gentse Louise Cardon de Lichtbuer, een selectie van Jef Boes, won de eerste prijs met een enigmatisch portret van haar zus en ging met een cheque van €500 naar huis. De tweede prijs, en €300, was voor David Benoit uit Bornem, met een frisse herinterpretatie van Vermeers Meisje met de parel. De derde prijs, en een cheque van €200, ging naar Zichemenaar Maarten De Laet en diens poëtische beeld De verzamelaar.

De BREEDBEELD foto-expo maakt deel uit van het BREEDBEELD festival dat loopt t.e.m. zondag 23 september

 

De geselecteerde fotografen per jurylid


Meer info:
BREEDBEELD
https://breedbeeld.org/

 

BREEDBEELD festival
Het BREEDBEELD festival loopt van 14 tot en met 23 september in Antwerpen en omvat onder meer een kortfilmfestival in Cinema Zuid, een foto-expo in de publieke ruimte, een BYOB (Bring Your Own Beamer, een pop-up mediakunstexpo), een portfoliodag en tal van andere activiteiten, waaronder Cinema Pizza

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.