De Belgische interieurarchitecte Nathalie Deboel presenteert eerste meubelcollectie Nomad

De Belgische interieurarchitecte Nathalie Deboel presenteert eerste meubelcollectie Nomad

De Belgische interieurarchitecte Nathalie Deboel presenteert haar eerste meubelcollectie, getiteld Nomad. De collectie, die artisanaal in Belgische ateliers wordt vervaardigd, brengt het meubel tot zijn essentie: een ‘compagnon de route’ voor het leven.

De meubelen van de Nomad collectie werden gereduceerd tot de puurste vorm en hebben een haast sacrale uitstraling die in lijn ligt met het werk van Nathalie Deboel als interieurarchitecte. Haar expertise en materialenkennis vormde de ideale voedingsbodem voor het ontwikkelen van de Nomad meubelen.

De collectie is ontstaan toen het leven van Nathalie Deboel begin 2020 kantelde van constant onderweg zijn naar een periode van thuiswerk en reflectie. Ze verdiepte zich in de gebruiken van nomaden en de stokken die ze meedragen voor het optrekken van tijdelijke verblijven en meubelen. Rond het concept van de ronde houten stok als utilitair basiselement, groeide de Nomad collectie. 

Over het ontstaan van de collectie zegt Nathalie Deboel:

“In mijn projecten streef ik naar het realiseren van rustige en gebalanceerde interieurs, terwijl ik zelf constant onderweg was. Tijdens de lockdown kwam ik letterlijk en figuurlijk thuis. Mijn vele wandelingen in de natuur brachten inspiratie en helderheid in denken. Eenvoud in vormgeving, materialiteit en verbindingen, werd de rode draad van de Nomad collectie.”

Nathalie Deboels zoektocht naar de essentie resulteerde in een collectie die voorlopig bestaat uit een bibliotheek, een rechthoekige en een ronde tafel, een daybed en een fauteuil. De collectie wordt de komende weken en maanden nog verder uitgebouwd met nieuwe ontwerpen. Stuk voor stuk tijdloze objecten die zijn opgevat als ‘compagnons de route’ en die - naar analogie met de nomadische levenswijze - mee de weg van het leven afleggen, waarheen men ook gaat.

De Nomad collectie wordt artisanaal vervaardigd in Belgische ateliers in massief eikenhout of notelaar, met subtiele details in messing. De verbindingen tussen de houten elementen zijn dusdanig uitgewerkt dat er geen schroeven of bouten aan te pas komen. Die ingenieuze detaillering verwijst enerzijds naar de tijdelijke constructies uit nomadische culturen en anderzijds naar Nathalie’s streven naar de essentie.

De meubelen worden naast de standaarduitvoeringen ook op maat gemaakt.

Meer info

Website
Instagram


Nathalie Deboel

Nathalie Deboel studeerde interieurarchitectuur aan het Gentse Sint-Lucas en werkte enkele jaren voor gerenommeerde internationale bedrijven. Nathalie Deboel deed aanzienlijke werkervaring op vooraleer ze op 35-jarige leeftijd haar eigen atelier in Knokke opstartte, dat zich op high-end, creatieve interieurs richt.

Het werk van Nathalie Deboel Interior Design heeft een internationale uitstraling. Elk project wordt op maat gemaakt en ademt een elegante, eigentijdse sfeer uit. Nathalie's voorkeur gaat uit naar materialen zoals natuursteen, leem, kalkafwerking, gepolijst beton, hout en stof die gecombineerd worden met zorgvuldig geselecteerde meubels en kunstwerken om authentieke omgevingen te creëren.

Door de jaren heen kende Nathalie Deboel Interior Design een gestage groei. Naast een gevestigd klantenbestand in België is het bureau betrokken bij een toenemend aantal internationale projecten op locaties als Parijs, London, Saint-Tropez en Verbier. Het liet Nathalie Deboel toe om haar team in Knokke uit te breiden en een tweede kantoor te openen in Brussel. 


 

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.