Belgische galerie Sofie Van de Velde wint prestigieuze prijs voor meest innovatieve Europese galerie

De Antwerpse Gallery Sofie Van de Velde heeft woensdagavond 13 juni, op de openingsavond van de kunstbeurs Art Basel, de prestigieuze INNOVATION AND CREATIVITY AWARD in de wacht gesleept. De prijs eert de meest innovatieve en creatieve Europese galerie van het moment en werd uitgereikt door Marc Spiegler, de algemene directeur van Art Basel. Joost Declercq, directeur van Museum Dhont-Dhaenens in Sint-Martens-Latem introduceerde Sofie Van de Velde. 


De European Gallery Awards van de F.E.A.G.A. (De Federation of European Art Gallery Association*) is opgericht om het werk van uitmuntende Europese galerieën en hun belang voor kunst zichtbaarder en waardevoller te maken. Er zijn twee categoriën: de LIFETIME ACHIEVEMENT AWARD en de INNOVATION AND CREATIVITY AWARD. De symbolische prijs is een object, voor deze 14e editie gemaakt door Leo Zogmayer met de woorden VISIBLE – INVISIBLE.


De jury prees Sofie Van de velde voor haar creativiteit, haar inspirerend enthousiasme en vooral voor haar gerichte manier van samenwerking - een uitdaging in deze steeds complexer wordende kunstwereld. Zo werkt ze regelmatig samen met andere - Belgische en internationale - galerieën en opende ze in mei 2017 samen met Jason Poirier dit Caulier van Plus-One een nieuwe ruimte op het Antwerpse Nieuw Zuid, waar ze de ontvangstruimte en back-office delen. Samen met PLUS-ONE Gallery deelde Sofie Van de Velde ook een booth op de jongste editie van Art Brussels.


Sofie Van de Velde opende haar galerie in 2013 in Antwerpen. Ze begon haar carrière bij Galerie Ronny Van de Velde. Gedurende verschillende jaren, voorafgaand aan de opening van haar eigen galerie, heeft ze coaching, onderwijs en onderzoek gedaan, naar aanleiding van haar studie Pedagogische Wetenschappen en Sociaal Werk. Ze gelooft in het belang van samenwerking en netwerken. Door haar ervaring in het begeleiden van kunstenaars, heeft Sofie Van de Velde gekozen voor een procesmatige promotiegalerie. Enerzijds toont ze kunstenaars die meer bekendheid kennen in buiten- dan binnenland, anderzijds kiest ze ook voor talenten waarin ze gelooft. Door de nauwe samenwerking met een netwerk van Belgische en internationale galerieën verbreedt ze het netwerk van al haar kunstenaars.* De Federatie van European Art Gallery Association (FEAGA) werd opgericht in 1974. De leden zijn de professionele organisaties in 14 Europese landen: Oostenrijk, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Italië, Nederland, Spanje , Zweden, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk. Kandidaat-leden zijn Estland en Slowakije.

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.