Belgian Art & Design Fair 2021 - GENT - 14-17 januari 2021

Belgian Art & Design Fair 2021 - GENT - 14-17 januari 2021

De Belgian Art & Design Fair 2021 is een eigenzinnige beurs in Gent, die het beste uit de complexe actualiteit van de Belgische kunst- en designscène samenbrengt.

De Belgian Art & Design Fair 2021 (voorheen BAD) vindt plaats van 14 tot 17 januari 2021 in de Floraliënhal in het Citadelpark Gent, nabij het S.M.A.K. en het MSK. De Belgian Art & Design Fair benadrukt haar verscheidenheid en samenhang door volop in te zetten op mensen en producten, beloftevol talent en gevestigde waarden, culturele en commerciële spelers in kunst en design met als doel: kennismaken en dromen, kijken en kopen.


EIGENZINNIG

De Belgian Art & Design Fair omarmt een ogenschijnlijke tegenstrijdigheid. Ze verbindt:

  • kunst en design
  • het eigenzinnige en het realistische
  • het kwalitatieve en zinvolle
  • emotie en ontdekking
  • culturele beleving en commercie
  • lokale verankering en internationale oriëntatie

Zonder exclusief te kiezen voor de overheersende stromingen van het moment wil de Belgian Art & Design Fair het aanbod op de beurs toegankelijk maken voor iedereen. Door met zorg en zin voor kwaliteit exposanten te selecteren, zonder daarom tegenstrijdigheden te schuwen.


COMPLEXE ACTUALITEIT

De Belgian Art & Design Fair houdt de vinger aan de pols en accentueert de actualiteit door een gevarieerde selectie en een doordachte scenografie. Tatjana Pieters is dit jaar curator voor kunst, terwijl Doorzon interieurarchitecten en Theo De Meyer de curatoren zijn voor design en instaan voor de scenografie. De beurs krijgt ook een inhoudelijk programma bestaande uit tentoonstellingen, showcases, lezingen met risicovreugde … kortom een programma voor bezoekers die meer willen dan enkel kijken! Ook Start To Collect, de club die een blik gunt achter de schermen van de kunst- en designwereld en onder meer atelierbezoeken organiseert, wordt verdergezet en uitgebreid in 2021.


BELGISCH

De Belgian Art & Design Fair richt zich op het werk van Belgische kunstenaars en ontwerpers: wat in het buitenland vaak wordt opgemerkt, maar in eigen land even vaak over het hoofd wordt gezien. De blik is Belgisch, zonder daar een definitie aan te koppelen. 


KUNST & DESIGN

De Belgian Art & Design Fair is een onafhankelijke beurs die in de eerste plaats de intensiteit van de vernieuwing wil tonen in kunst, design, ambacht en interieurinrichting. Het wordt een beurs die goesting geeft en vooral de beleving, de verrassing, de ontdekking en herontdekking aanwakkert van de vele nieuwe mengvormen in de sector.

De Belgian Art & Design Fair is er voor een breed publiek. Opgezet door kunstenaars en makers, creatievelingen en producenten, designers en denkers die hun werk willen tonen en verkopen. Mensen die zich willen engageren in een nieuw concept en een scenografie die tot het uiterste gaat om commercie en artistiek beleven te verzoenen.


BA&DF, 2021
Belgian Art and Design fair 
14-17 Januari 2021
Floraliënhal
Citadelpark, 9000 Gent

 


Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.