Atelier Ecru Gallery presenteert werk van 22 nationale and internationale designer-kunstenaars in een voormalige balletschool in Antwerpen

Atelier Ecru Gallery presenteert van 13 tot 29 mei een ambitieuze tentoonstelling met 22 designers-kunstenaars op een unieke locatie: een voormalige balletschool midden in het historische stadscentrum van Antwerpen.

Het penthouse met twee verdiepingen en een totale oppervlakte van 600 m2, in een classicistisch herenhuis tussen de 'Oude Beurs' en de 'Kaasrui', is een verborgen parel met prachtig filmisch licht en mooie ruwe randen.

Het is dus de ideale setting om de tijdelijke thuisbasis te worden van Atelier Ecru Gallery, de Gentse galerie voor hedendaags, brutalistisch & modern design, kunst en meubilair opgericht door Stéphanie Frederickx en Christophe Urbain

Met deze tentoonstelling wil Atelier Ecru Gallery tonen wie ze zijn en waar ze voor staan. Het is een grootschalige presentatie buiten de muren van hun eigen galerieruimte in Gent. De tentoonstelling kan gezien worden als een uitnodiging om hun wereld te betreden. Een wereld waar design benaderd wordt als kunst, en designers als kunstenaars. Met het grootste respect werkt Atelier Ecru Gallery samen met de ontwerpers, die steeds in het middelpunt staan. Hun werk wordt als een oeuvre onderbouwd, waardoor het de tijd en aandacht krijgt die het nodig heeft om op zijn best te zijn.

Atelier Ecru Gallery mengt graag stijlen, omarmt diversiteit en verafschuwt alles wat doorsnee is.
​ In hun aanpak staan emotie, liefde en respect centraal. Dit alles resulteert in een tentoonstelling waar bekende, gevestigde namen naast minder bekende en opkomende namen staan. We vinden er werk van onder meer Maison Armand Jonckers, Pierre De Valck, Domingos Tótora, Adeline Halot, Lucas Morton, Frédéric Saulou en Laurids Gallée.

Wat ze allemaal gemeen hebben is hun positie in de grijze zone tussen kunst en functioneel design, waarbij overbodige franje wordt geëlimineerd tot de essentie, de pure vorm.

Vaak zijn de werken diep verbonden met de natuur of natuurlijke elementen, waarbij experiment en ambacht worden gecombineerd.

Door werken van deze verschillende generatie designer-kunstenaars te presenteren in een ongewone, dramatische setting, creëert Atelier Ecru Gallery een collectie objecten die een gevoel van stilte en sereniteit uitstralen. Dit gevoel wordt versterkt door de ruwe en inherente schoonheid van de natuurlijke materialen die gebruikt worden. 


MOVING TRACES 07
13 - 29 mei 2022
Oude Beurs 56, ​
2000 Antwerpen
weareatelierecru.com

Pers preview: donderdag 12 May 2022, 5pm-9pm (please RSVP before 5 May via albane@clubparadis.be)

Open op vrijdag en zaterdag van 12u tot 1çu en op zondag van 11u tot 18u.


Met:

Adeline Halot, Bieke Casteleyn, Bram Vanderbeke, Cedric Breisacher, Cobra Studios, Domingos Tótora, Frédéric Saulou, Jojo Corväiá, Jumandie Seys, Katrien Doms, Laurids Gallée, Lucas Morten, Maison Armand Jonckers, Middernacht&Alexander, Niclas Wolf, Pekin Roasted Duck, Pierre De Valck, Roxane Lahidji, Sizar Alexis, Supertoys Supertoys, Nathalie Van der Massen, Verter Turroni/Imperfettolab. ​


Locatie met speciale dank aan Made (
www.made.estate


Selectie werken


Beelden van de locatie


Over Atelier Ecru

Atelier Ecru is een Gentse galerie voor hedendaags, brutalistisch & modern design, kunst en meubilair van Belgische en internationale kunstenaars, ontwerpers, opgericht door Stéphanie Frederickx en Christophe Urbain. 

De galerie biedt atypisch werk aan, gecureerd en gepresenteerd via een tentoonstellingsprogramma of via interieurprojecten. 

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.