Architect Caroline Voet lanceert haar LOBSTER bank op Antwerp Design Week

Caroline Voet is een Antwerpse architecte die met haar artistieke werk de grenzen tussen architectuur, design, scenografie en grafische expressie overschrijdt.

Met haar studio werkt Voet aan uiteenlopende projecten voor musea en opdrachtgevers als het Vlaams Architectuurinstituut VAi en het Kunstencentrum deSingel in Antwerpen (B). Naast deze publieke interieurs ontwerpt ze ook karakteristiek meubilair, geïnspireerd door de poëzie van beweging en de essentie van dagelijks gebruik.

Tijdens de Antwerp Design Week van 2 tot 7 juni 2024 lanceert Caroline Voet de LOBSTER bank. Het bankje, gemaakt van gepoedercoat staal, speelt met vorm en functie en combineert een creatieve speelsheid, duurzame materialen en lokaal vakmanschap. Ontworpen met 'het oog van de architect', is de LOBSTER bank een eenvoudig maar poëtisch ontwerp met een elegante vorm en een ruimtelijke functionaliteit.

De Lobster is, mede dankzij de materiaalkeuze, uiterst geschikt voor buiten. ​ Elf eenvoudige, smalle poten zorgen voor een elegante speelsheid, terwijl het zitgedeelte verschillende mogelijkheden biedt. Alle kanten zijn voorkanten, waardoor de Lobster zich graag nestelt midden in de tuin of op een centrale plek in een gebouw. Door de geplooide vorm met tegenover elkaar liggende leuningen, kan je er altijd op plaatsnemen met je gezicht naar de zon. Ze nodigt uit om vanuit verschillende hoeken samen te zitten, verrassend en speels. De Lobster bank komt in drie kleuren.

Caroline Voet maakt met haar Studio al jaren meubels met een architecturaal karakter, functioneel en poëtisch. Ze ontstaan dan telkens op maat binnen uitzonderlijke architectuurprojecten en interieurs, zoals de Prelude voor de loges in deSingel, of de tafels voor het Vai. Dit werkt ook omgekeerd, in een gelaagde dialoog vol wisselwerkingen en kruisbestuivingen. Die menselijke schaal van ‘architectuur van binnenuit’, van meubels en objecten, is voor Caroline Voet het vertrekpunt voor ruimtelijke ontwerpen.

Voor de eerste keer ontwerpt Caroline Voet een meubel dat gegroeid is vanuit een eigen verhaal:

"De Lobster bank is een ode aan mijn papa, die in april van dit jaar overleed. Als kind gingen we vaak wandelen op Linkeroever in Antwerpen, langsheen het maritiem openluchtmuseum Boeienweide. Mijn zus en ik beklommen dan de schroeven, ankers en boeien die daar in een wijds grasveld opgesteld stonden, en we hadden elk onze vaste plekjes. De groene boei was van Sofie, de rode van mij. Mijn vader, die ook kreeft is van sterrenbeeld, was daar dan ook altijd op vertrouwde afstand in de buurt. Dat speelse samenzijn, onze geheimpjes delen, dat zich even toeëigenen van een plekje dat ook met anderen gedeeld wordt, die onbezorgdheid van een kleine thuis maken met een wijds uitzicht, dat is de Lobster bank."
— Caroline Voet

LOBSTER bank

  • Dimensies: L164 ​ W80 ​ H78,5 CM
  • Materialen: metalen frame, gepoedercoated
  • Binnengebruik + buitengebruik
  • Prijs: 4.678 euro, incl BTW en transport in Vlaanderen
  • Info hier

Over Caroline Voet

Caroline Voet is een Antwerpse architecte die met haar artistieke werk de grenzen tussen architectuur, design, scenografie en grafische expressie overschrijdt. ​ Caroline Voet werkte voor Zaha Hadid in Londen en Christian Kieckens in Aalst/Brussel voordat ze in 2003 haar eigen ontwerpstudio oprichtte in Antwerpen. Haar ontwerpen zijn gericht op de mens door een authentieke materialiteit en detaillering, een intense proportionele dialoog en emoties. Zij en haar team overschrijden de disciplinaire grenzen tussen architectuur, interieurontwerp en scenografie en werken aan een waaier van projecten voor zowel private als publieke opdrachtgevers zoals het Vlaams Architectuur Instituut, Kunstencentrum deSingel, de Interieur Biënnale in Kortrijk en Cinematek Brussel. Haar meubilair won verschillende prijzen (Good Design Award, Henry Van De Velde Label). De bouwpraktijk wordt gecombineerd met en geïnspireerd door onderzoek, experiment, onderwijs en analytische opdrachten in openbare gebouwen en erfgoed.

Vanuit de overtuiging dat een ruimte haar gebruikers beïnvloedt, schrijven Caroline Voet en haar studio elk project in als een onderzoek naar de verweven lagen van sterke geometrie en een zachte haptiek.

Voet architectuur
Caroline Voet ontwerpt belevingsplekken en objecten vol emotie. Met een uitzonderlijke gave voor het lezen van een plek (ver)maakt ze huizen, publieke interieurs, meubels en tentoonstellingen, steeds vanuit een liefde voor ruimtelijkheid, materialen en proportie, het ambacht voor details en hun historische kader. more information (ENG) and contact
www.voetarchitectuur.be

Over Antwerpen Design Week

Antwerp Design Week ontvouwt zich in het hart van Antwerpen, België, en biedt een unieke showcase van gerenommeerde Belgische en internationale merken. In tegenstelling tot traditionele beurzen, neemt dit evenement je mee voorbij de grenzen van de standen, zodat je complete showrooms, magazijnen en kantoren kunt verkennen, wat zorgt voor een meeslepende merkervaring. Het laat Antwerpen zien als de designhoofdstad die het is.

Caroline Voet op Antwerp Design Week
2-7 juni 2024
HUB Winkelhaak
Lange Winkelhaakstraat 3, Antwerpen, België


Beelden (download hier)

 

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.