Antwerpse galeries DMW Gallery en Base-Alpha Gallery openen samen een nieuwe galerie in Brussel: Ballroom Gallery

Na hun eerdere succesvolle samenwerking voor Ballroom-Project tijdens de laatste drie edities van het Antwerp Art Weekend, besluiten Ida Wollens van DMW Gallery en Bart Vanderbiesen van Base-Alpha Gallery de handen permanent in elkaar te slaan met het openen van een neiuwe galerie in Brussel: Ballroom Gallery.

De 140m2 grote ruimte is gelegen in de prestigieuze Koningstraat, vlak naast de architecturale parel van het Astoria Hotel, dat momenteel in volle renovatie is.

Ballroom Gallery is een aanvulling op hun individuele ruimtes in Antwerpen en steunt op collegialiteit, het uitwisselen van netwerken en energie. Ballroom Gallery werd meteen uitgenodigd door Brussels Gallery Weekend, en zal tijdens dat weekend (van 9 tot 12 september) de eerste tentoonstelling #1 organiseren. In deze eerste groepstentoonstelling zal er werk te zien zijn van alle vaste kunstenaars van de beide galeries.

Vanaf oktober zal er overgeschakeld worden op het Ballroom Gallery-concept. Het concept is eenvoudig: elke galerie nodigt één kunstenaar uit. De combinatie van kunstenaars zal bepalen of dit zal resulteren in twee afzonderlijke solo’s, een duo-tentoonstelling of zelfs een heuse samenwerking. Hierbij wordt er niet enkel naar het vast programma gekeken, maar net meer grensverleggend of internationaler.

Naast de reguliere galerie-werking wordt er binnen Ballroom Gallery ook ruimte gecreëerd voor het ondersteunen van de jonge generatie aankomende kunstenaars: “Ballroom Invites”. Hierbij willen Wollens en Vanderbiesen deze generatie professioneel bijstaan tijdens hun eerste stappen in de professionele kunstwereld, vlak na hun afstuderen. Hiertoe krijgen de jonge kunstenaars een volwaardige galerie-ruimte ter beschikking om hun eerste solotentoonstelling te presenteren. Omwille van de jonge dynamiek van de kunstenaars, zal “Ballroom Invites” een maandelijkse rotatie hebben.

Ballroom Gallery ligt zeer bereikbaar op de centrale as die het centrum van Brussel doorkruist van Botanique naar de Louizalaan. De treinstations Noord en Centraal liggen beiden op enkele minuten wandelafstand. Parkeermogelijkheid is er zowel op straat als in verschillende overdekte publieke parkings in de straat. De achterkant van het gebouw grenst aan de ongekende maar zeer levendige Congres-wijk, met het Koninklijk Circus en de vele restaurants en bars als trekkers.


Ballroom Gallery
#1
09.09.21 - 09.10.21
Koningsstraat 119-123
1000 Brussel


Kunstenaars:
DMW:
Fia Cielen, Ellen Pil, Marius Ritiu, Dries Segers, Emilie Terlinden, Denitsa Todorova, Caroline Van den Eynden, Joris Vanpoucke
BASE-ALPHA:
Geoffrey de Beer, Yorgos Maraziotis, Michèle Matyn, Nadia Naveau, Denie Put, Lieven Segers, Katleen Vinck, Suse Weber


 

 

 

 

 

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.