Antony Hudek is de nieuwe directeur van het museum Dhondt-Dhaenens in Deurle

De Raad van Bestuur van het museum Dhondt-Dhaenens heeft Antony Hudek (°1976, Genève, woont in Gent) benoemd tot Algemeen Directeur van het museum Dhondt-Dhaenens (MDD). Hudek zal vanaf 17 februari de algemene leiding overnemen van Joost Declercq die meer dan 10 jaar het museum leidde en pensioengerechtigd is.

Hudek is de voormalige directeur van de kunstruimte Objectif Exhibitions in Antwerpen en staat tot op heden aan het hoofd van het internationale postgraduaat programma Curatorial Studies, een samenwerking tussen KASK School of Arts, S.M.A.K. en de Universiteit van Gent. Eerder was hij al tewerkgesteld als curator in het M HKA, in Raven Row en in Tate Liverpool. Naast zijn ervaring als uitgever, curator en onderzoeker heeft Hudek ook een doctoraat in kunstgeschiedenis aan het Courtauld Institute of Art, University of London.

De voorzitter van de Raad van Bestuur, Jan Steyaert, prijst Hudek vooral omwille van zijn leidinggevende kwaliteiten, zijn ervaring in hedendaagse kunstruimtes in Vlaanderen en in het Verenigd Koninkrijk en zijn gestructureerde aanpak.

“Uit een 30-tal kandidaten koos het nominatiecomité onder leiding van Benedikt van der Vorst Antony Hudek omwille van zijn managementkwaliteiten, ervaring op het vlak van erfgoed, zijn kennis van de hedendaagse kunstwereld en zijn academische expertise. Zijn motivatie om de intrinsieke kwaliteiten en het reeds gevoerde beleid van het MDD verder uit te spelen en te versterken gaven de doorslag."

— Jan Steyaert, voorzitter Raad van Bestuur, museum Dhondt-Dhaenens

Hudek wil het museum Dhondt-Dhaenens naar een volgend hoofdstuk leiden door de troeven van het MDD extra in de kijker te plaatsen. De mozaïekervaring van het museum is ongeëvenaard in Vlaanderen dankzij een unieke combinatie van een private stichting, een openbaar museum en een dynamisch hedendaags kunstencentrum. De architecturale monumenten en de inplanting in een uniek gebied van natuur en geschiedenis zijn waardevolle elementen voor het beleid. De visie van Hudek voor het museum is dan ook om een nog breder publiek aan te trekken en het regionale, nationale en internationale bereik te vergroten.

Het museum Dhondt-Dhaenens heeft een ongelooflijk potentieel, in het hart van het rijke culturele gebied waar de Latemse School is ​ ontstaan. Sinds 1967 wordt het museum geleid door een traditie van durf. Mijn visie voor het museum is om voort te bouwen op dit erfgoed met enerzijds historische tentoonstellingen waarin de collectie centraal staat en anderzijds hedendaagse kunsttentoonstellingen gericht op een breed publiek. Daarnaast wil ik het onderzoeksprofiel van het museum versterken en The Wunderkammer Residence en de Woning Van Wassenhove breder onder de aandacht brengen en het vertrouwen met de buurt en gemeente herwinnen.

— Antony Hudek, nieuwe directeur van het museum Dhondt-Dhaenens

Op zondag 1 maart openen in het museum Dhondt-Dhaenens twee solotentoonstellingen van Gary Hume en Francis Upritchard (hier meer informatie). Antony Hudek zal dan ook officieel worden voorgesteld als nieuwe directeur.

Voor reacties of interviewaanvragen, gelieve contact op te nemen met Micha Pycke:
+32 (0)486 680 070
micha@clubparadis.be

Beelden:

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.