ANDREAS MURKUDIS presenteert een dialoog tussen de kleurrijke werelden van Muller Van Severen en Willem Cole in Store 77 in Berlijn

ANDREAS MURKUDIS presenteert een nieuwe tentoonstelling in Store 77 in Berlijn, waar de kleurrijke werelden van het Belgische duo Muller Van Severen en de Belgische kunstenaar Willem Cole elkaar ontmoeten. Deze tentoonstelling, die opent op 11 november en loopt tot 13 januari, kan worden gezien als een ontmoeting, een dialoog, een gesprek.

Stoelen, lampen, tafels, wandkasten en tapijten van het Belgische ontwerpersduo worden getoond in combinatie met de abstracte tekeningen van hedendaags kunstenaar Willem Cole, die voor het eerst ook nieuwe mozaïekstaven toont.

Naast hun wederzijdse liefde voor kleur en onderzoek, flirten Muller Van Severen en Willem Cole ook voortdurend met de grens tussen kunst en design. Terwijl de ontwerpen van Muller Van Severen bijna intuïtief en moeiteloos tot stand lijken te komen, laat de kunst van Willem Cole, gebaseerd op drie basiskleuren met meer of minder witruimte ertussen, zien hoe uit een uiterst beperkte set basisverschillen een veelheid aan variëteiten kan ontstaan.

"We zijn erg enthousiast over deze nieuwe show bij ANDREAS MURKUDIS. Andreas was een van de eerste 'believers' van ons werk, waardoor er een diepe band ontstond. We hadden onze eerste show in Berlijn met hem in 2014 en sindsdien hebben we een aantal geweldige shows samen gedaan."
- Fien Muller, Muller Van Severen

Fien Muller, Hannes van Severen, Andreas Murkudis en Willem Cole zullen aanwezig zijn op het persmoment op 10 november en het openingsevenement op 11 november.


Muller Van Severen x Willem Cole
ANDREAS MURKUDIS STORE 77
Potsdamer Strasse 77
Berlin, Germany

Pers Preview: 10 november, 15u-18u ​ ​
Opening: 11 november, 14u-18u
Expo van 11 november 2023 - 13 januari 2024

Beelden hier


Over Muller Van Severen

Muller Van Severen werd opgericht in het voorjaar van 2011. Omdat zowel Fien Muller als Hannes Van Severen kunstenaar zijn, is het logisch dat hun collecties ergens tussen design en kunst in zitten. Muller Van Severen is steeds op een geïnspireerde zoektocht naar sculpturaal interessante meubelobjecten, gekenmerkt door een zorgvuldig onderzoek naar hun gedeelde passie voor kunst, architectuur en materialen. Tegelijkertijd lijken de ontwerpen van Muller Van Severen bijna intuïtief en moeiteloos tot stand te komen. Het lijkt alsof de ontwerpers met krijtjes in de ruimte tekenen.

Na het winnen van talloze prijzen en samenwerkingen met prestigieuze musea (zoals Vitra Museum, Centre Pompidou en Musée d'Art Decorative Paris) en galeries (Galerie Kreo, Andreas Murkudis, Tim Van Laere Gallery) wereldwijd, wordt Muller Van Severen beschouwd als een van de meest beeldbepalende Europese designstudio's van dit moment. Hun creaties worden wereldwijd herkend in zowel privéwoningen als openbare ruimtes. Alle stukken van Muller Van Severens eigen productie worden met de hand gemaakt door kleinschalige fabrikanten en bekwame ambachtslieden, met een eerlijkheid ten opzichte van de rauwheid en onregelmatigheid van het gekozen materiaal.


Over Willem Cole

Hoewel de inspiratiebronnen, methodes, vormen en onderwerpen in het werk van de Gentse kunstenaar Willem Cole op het eerste gezicht vrij eenvoudig lijken, kan men het toch niet eenduidig beschouwen en categoriseren.

Cole maakt portretten van vrienden en familieleden op basis van een mengeling van wetenschap en schilderkunst. De werken zijn geen pure schilderkunst, maar ze kunnen ook niet gedefinieerd worden als beeldhouwkunst of installaties. Hij mengt genres en media terwijl hij streeft naar het zuiverste en meest verfijnde resultaat. Hij wil zoveel mogelijk afstand nemen van de virtuoze schilderkunst om de eigenheid van het medium, een tweedimensionale werkelijkheid, te benadrukken zonder te vervallen in een naïeve, kinderlijke of expressionistische stijl. Hiervoor put hij zowel uit de traditie van geometrische abstractie als uit de wetenschappen.

Door virtuositeit te negeren en abstracte monochrome volumes te maken, flirt Cole voortdurend met de grens tussen kunst en design. Het persoonsgebonden element dat tot uiting komt in zowel zijn resolute keuze van portretten als in het feit dat hij alleen mensen uit zijn directe omgeving, vrienden en familie afbeeldt, maakt echter dat zijn werk dit overstijgt en dat het een unieke poëzie en visuele kracht heeft.


Over ANDREAS MURKUDIS

Andreas Murkudis wordt beschouwd als een van Duitslands meest gerenommeerde retailers en runt drie zorgvuldig ingerichte winkels aan de Potsdamer Strasse in Berlijn. Andreas Murkudis gebruikt de ruimte van STORE 77 om een specifiek thema, product of merk te presenteren waar hij bijzonder gepassioneerd over is. Afhankelijk van de lopende tentoonstelling vind je in de galerieachtige ruimte kunstwerken, mode of een selectie van handgemaakte meubels en keramiek.


Perscontact

Muller Van Severen & Willem Cole
Albane Paret — Club Paradis
+32 (0)476 57 37 82
[email protected]

ANDREAS MURKUDIS
Philippa Boltze
+49 30 680 798 305
[email protected]

  

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.