Albarrán Cabrera bij IBASHO

IBASHO presenteert de tweede solotentoonstelling in de galerie van het Spaanse kunstenaarsechtpaar Angel Albarrán en Anna Cabrera, getiteld 'Photographic Syntax'.

De tentoonstelling is gebaseerd op het kunstenaarsboek 'Photographic Syntax' dat eerder werd gepubliceerd door the(M) éditions & IBASHO. Hierin onthullen Albarrán en Cabrera wat fotografie voor hen betekent en hoe ze erin zijn geslaagd hun fotografische syntaxis uit te breiden:

"De mogelijkheid om een instrument te hebben waarmee we de werkelijkheid kunnen onderzoeken, is wat ons naar het fotografische medium trok. Aanvankelijk fotografeerden we met de simpele bedoeling om vast te leggen wat we zagen. Maar al snel verschoof onze interesse van het vastleggen van de oppervlakkige verschijning van de werkelijkheid naar het onderzoeken van haar "onderliggende structuur". Fotografie is zo het perfecte filosofische instrument geworden om de wereld te begrijpen en onze beelden zijn het bijproduct van dat onderzoek, de notitieboeken van ons onderzoek.
Soms is de beschikbare afdruktechnologie niet geavanceerd genoeg om je visie te realiseren... We realiseerden ons dat als we de betekenis van ons werk wilden uitbreiden, we ook de regels, principes en processen moesten uitbreiden die deze betekenis mogelijk maken."
Albarrán Cabrera

De tentoongestelde werken van Albarrán Cabrera tonen de benadering van de kunstenaars dat foto's niet alleen beelden zijn, maar ook fysieke objecten. Ze hebben nieuwe manieren gevonden om hun concepten en ideeën uit te leggen door nieuwe druktechnieken uit te vinden en door bestaande processen op verschillende manieren te gebruiken. De expo toont hun befaamde kleurenwerken gemaakt met hun uitgevonden techniek van afdrukken op Japans gampi papier over bladgoud, maar ook getinte cyanotypieën op aluminium. De tentoongestelde werken omspannen een periode van tien jaar, van beelden gemaakt tijdens hun vele bezoeken aan Japan tot hun recente abstracties van gepolariseerd licht die hen helpen concepten en ideeën te begrijpen die de representatie overstijgen.

Angel Albarrán (Barcelona, 1969) en Anna Cabrera (Sevilla, 1969) werken sinds 1996 samen als kunstfotografen. Beïnvloed door zowel westerse als oosterse denkers en kunstenaars, bevragen hun foto's onze veronderstellingen over tijd, plaats en identiteit om een nieuw begrip van de eigen ervaring en waarneming te stimuleren. Hun foto's zijn tentoongesteld in heel Europa, de Verenigde Staten en Japan en bevinden zich in privécollecties van onder andere Hermès, de Goetz Collection, Banco de Santander, de Duitse Bondsdag en De Nederlandsche Bank. De kunstenaars zijn gevestigd in Barcelona, Spanje.


Albarrán Cabrera
‘Photographic Syntax’ ​
27 januari - 10 maart 2024
IBASHO Gallery
Tolstraat 67, 2000 Antwerpen

Opening: zaterdag 27 januari van 14u tot 16u


Selectie beelden

Klik hier om de beelden in h-res te downloaden

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.