57 kunstgaleries in Knokke-Heist openen hun deuren voor de 31ste editie van ART Knokke-Heist

De 31ste editie van ART Knokke-Heist vindt plaats op zaterdag 30 en zondag 31 oktober in 57 kunstgaleries in Knokke-Heist.

ART Knokke-Heist is een open galerieweekend dat hedendaagse kunst toegankelijk wil maken voor een breed publiek, van de nieuwsgierige toeschouwer tot de fervente kunstverzamelaar. Deze 31ste editie toont opnieuw de ongelooflijke diversiteit en rijkdom van de Knokke-Heistse kunstscène.

De kustgemeente biedt op minder dan 2 vierkante kilometer ruimte voor klassieke kunst, moderne kunst, Pop Art, hedendaagse beeldhouwkunst, abstracte kunst, schilderkunst en fotografie. Van klinkende namen als Karel Appel, Panamarenko, Luc Tuymans en Francis Bacon tot opkomend talent: ART Knokke-Heist biedt voor ieder wat wils.

Blikvangers van deze editie zijn onder meer:

  • Een solotentoonstelling van Imi Knoebel met werk uit de jaren '70 bij Edouard Simoens Gallery
  • Een expo met werk van onder meer Jos Albert, Floris Jespers, Léon Navez, Marcel Stobbaerts en Henri Van Straten bij Galerie Ronny Van de Velde
  • Werk van Alechinsky, Karel Appel en Philippe Vandenberg bij MDZ Art Gallery
  • Werk van Fred Eerdekens, Panamarenko en Christian Dotremont bij Samuel Vanhoegaerden
  • Een nieuwe expo met werk van oa Luc Tuymans, Tom Wesselmann, Sol LeWitt en Francis Bacon bij Winwood Gallery

ART Knokke-Heist
Zaterdag 30 en zondag 31 oktober ​
57 kunstgaleries
 in Knokke-Heist


Alle informatie en deelnemers in de brochure:

Brochure ART KNOKKE-HEIST

PDF - 2.0 Mb

Knokke-Heist en kunst

Knokke-Heist heeft altijd een bijzondere aantrekkingskracht uitgeoefend op kunstenaars, architecten, beeldhouwers en schilders. Ook vandaag nog wordt er door het stadsbestuur geïnvesteerd in kunst en cultuur, waardoor Knokke-Heist een echte baken voor culturele bezoekers en kunstliefhebbers wordt.

Op de meest onverwachte locaties tref je kunst aan: De zee, die grote beeldhouwer van Jean-Michel Folon ter hoogte van het Parmentierlaan; Hospitality, in de volksmond beter gekend als 'De Haas' van Barry Flanagan op het einde van de Zeedijk; Another Time XVI van Antony Gormley op de golfbreker ter hoogte van het Zwin of de Koppen / Lemuren van Franz West op het Rubensplein en de gestapelde hoofden van Thomas Lerooy: het zijn maar enkele voorbeelden van opmerkelijke stadsbeelden en strandkunstwerken in Knokke-Heist.

 

 

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.